tisdag, oktober 02, 2007

Rehn, Lindholm, Odell, Forseke, Schulman och Putin

Så är Blåvitt, eller som de var igår blårosa, i topp igen. Efter 3-0 mot Hammarby känns det som det är möjligt att få guld i år. SVT:s sportnytt kommer givetvis att försöka blåsa upp Djurgården och även AIK. Så funkar dem ju där.

Typiskt är ju också att Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm säger ”Det vore synd för svensk fotboll om Kalmar vann”.

Ett riktigt korkat uttalande.Lika korkat som Johan Arnengs "jävla skämt om Kalmar tar ett SM-guld".

En sådan där lite överlägsen attityd från Stockholmshorisont som säkert tänder spelarna i Kalmar extra. Var det en psykning så var den totalt misslyckad.

Magnus Hedman sågade direkt Lindholms uttalandet och sa ” Den som tar flest poäng vinner allsvenskan, så enkelt är det”

I Blåvitt har vi Sveriges bästa stockholmare, Stefan Rehn. Men han är ju nästan västsvensk efter alla år i Göteborg som spelare och nu tränare. och han skall ta gulden hem igen.

Mats Odell har visat dåligt omdöme att inte direkt sparka Karin Forseke när Finansinspektionen varnade hennes gamla företag. Även statssekreteraren, som var Carnegies jurist, borde gå.

Det är inte oppositionen som tvingar Forseke att gå utan omständigheterna att hon var VD när den kritiserade verksamhetn byggdes upp och att den årsredovisning, för 2005, hon skrev under är felaktig. Är man VD är man ansvarig, punkt slut.

Jag tror att regeringen Reinfeldt kommer att ombildas hösten 2008. Lars Leijonborg lämnar för EU som parlamentsledamot eller kommissionär. Lena Adelsohn har nog också gjort sitt och kristdemokraterna behöver rett nytt namn i regeringen. Då får Mats Odell gå. Han ger inte Kd några röster idag.

Någon vid namn Alex Schulman har lagt ner sin blogg. Vem bryr sig? Vad har han tillfört? Var det inte han som delade ut priser i postkodmiljonären ihop med sin bror? Kanske han kan få jobb där igen?

Ryssland börjar likna lite av en bananrepublik. När Vladimir Putin inte får omväljas som president så ger man presidenten mindre makt och premiärministern mer och hokus pokus kandiderar Putin till parlamentet och vill bli premiärminister.

Tjänstgjorde för första gången i Landstingsfullmäktige i Halland igår. Talade för vår motion om samverkan mellan kommunerna i länet och landstinget i servicefrågor. Motionen var ju föreslagen att bli bifallen och det blev också beslutet. Det var kul att vara med och prata och besluta. Vi får se om det blir fler gånger.

Inga kommentarer: