onsdag, oktober 03, 2007

Vad visste Carin Jämtin?

Det har uppenbarligen inte funnits någon ordning och reda i den svenska biståndspolitiken. SIDA har varit en katastrof.

Pengar har bara försvunnit. Jag har alltid varit en vän av bistånd. Kämpade som ung FPU:are för 1 % målet. Då känns det helt enkelt för jäkligt att socialdemokraterna misskött biståndet på detta sätt.

Vad visste Carin Jämtin? Om hon visste något varför gjorde hon inget? Och om hon inte visste, varför visste hon inget?

Kanske den snacksaliga Mona Sahlin kan berätta. Och jag saknar Lars Ohly och Peter Eriksson som är så snabbt ute i andra frågor med kritik och avgångskrav. Lika tyst där som när bristerna i svensk skola avslöjas.

Och jag saknar givetvis Carin Jämtin. Denna "stjärna" på socialdemokratiska himlen som nu faller tungt.

- Det är häpnadsväckande och deprimerande siffror, det finns anledning att vara mycket orolig, säger Riksrevisionens projektledare Staffan Ivarsson till Dagens Nyheter.

De har i projekten funnits fejkade kvitton och närvarolistor. Omotiverat höga löner, lokalkostnader och konsultkostnader. Vissa av projekten har inte betalat in lagstadgade skatter och arbetsgivaravgifter.

Förstår socialdemokraterna hur mycket de har skadat biståndspolitiken? Sådana här avslöjanden ger verkligen biståndsmotståndare argument att skära ner biståndet. Varför skall man ge bistånd när det ändå inte kommer fram?

Nu anmäls Jämtin till KU. Mycket bra.

Inga kommentarer: