torsdag, april 24, 2008

Dramadrottningen på Svenska Dagbladet.

Ledarskribenten Sanna Ryman utnämner folkpartiet till alliansens dramqueen i en ledarartikel i dagens Svenska Dagbladet.

Inledningen blir lite fel.

Hon skriver ” Visst är opinionsmätningarna fortfarande en ganska trist läsning för folkpartiet.”

Om de är trista för folkpartiet måste det vara oerhört deprimerande för övriga allianspartier. Folkpartiet är ju det enda alliansparti som vid vissa tillfällen i mätningar varit över valresultatet och i de flesta mätningar hamnar kring sitt valresultat.

Jag har lite svårt att se vad slutsatsen av artikeln är. Varför den skrevs. Som något bevis framförs Jan Björklunds utspel häromdagen, i samtal med riksdagsjournalister, att alla pensionärer bör få skattesänkning och de med lägst inkomster extra stöd.

Maud Olofsson föreslog för sin del i en intervju inkomstprövning av barnbidraget. Är hon den verkliga dramadrottningen? För detta förslag saknar ju stöd i de flesta läger.

Moderatkvinnorna gjorde också häromdagen ett utspel om ersättning för vård av sjuk förälder. Dramadrottningar?

Man kan bli en del av alliansen och förtvina bort eller ha en pågående idédebatt i sitt parti. Folkpartiet har en livlig idédebatt med flera samråd i partiorganisationen.

Och detta är också helt i linje med vad alliansens partisekreterare skrev i Dagens Nyheter den 2 maj 2007.

” Vi är och ska förbli fyra partier i utveckling. Det är värdefullt att varje parti utvecklas och ständigt söker svar på hur Sverige kan bli bättre. Med fyra partier som utvecklas vart för sig kommer vi gemensamt att kunna utveckla alliansen. Respekt ska visas för våra olikheter och respektive partiers utveckling. Att alliansens partier ibland har olika lösningar på samhällsproblem är naturligt och en styrka."

Sanna Rymans artikel når aldrig någon slutsats. Men det kanske inte var meningen. Syftet var nog bara att stapla ord lite allmänt och ge folkpartiet en känga.

Inga kommentarer: