söndag, april 20, 2008

Sahlin

Mona Sahlin vill 2010 bli Sveriges statsminister.

Men vägen dit är lång om hon någonsin når målet.

Läget idag är att opinionssiffrorna har fallit sedan årsskiftet. Och nu börjar det mullra i leden.

Senast Skånes socialdemokrater som vill avvakta med att ratificera EU:s nya fördrag.

”Kongressen tycker att det är rimligt att avvakta med ratificeringen tills det finns ett klart besked beträffande effekterna av Lavaldomen”, säger Helen Fritzon, ordförande i Skåne.

Socialdemokraten Sören Wibe har också lämnat partiet. Dyker han upp hos vänsterpartiet eller junilistan och drar i EU valet missnöjda socialdemokrater?

EU valet är känsligt för Mona Sahlin. Det är hennes första som partiledare och där måste hon visa att hon kan vinna val och inte bara opinionsundersökningar. Att det finns ledarskap och substans bakom allt prat.

En opinionsundersökning hon inte vinner är den som gäller vem av henne och Fredrik Reinfeldt som är skickligast på att leda landet och en regering. Men Sahlin är trevligast. Alltid något.

Varje väljare kan ju dock fråga sig vem man vill ha som statsminister i en kris. Den skickligaste eller den trevligaste?

Den stora frågan är vad vill Mona Sahlin? Vilken politik skall hon och (s) föra och med vem?

Just nu gnäller bara socialdemokraterna. Men det vinner man inte val på. Snart måste (s) och Sahlin börja bekänna färg i sakfrågorna och med vem man skall regera. Vilken färg blir det? Peter Erikssons gröna eller Lars Ohlys gröna eller den bleka urtvättade rosa som vi hittills sätt hos socialdemokraterna?

Sydsv12DNHD

Inga kommentarer: