torsdag, oktober 16, 2008

Därför förlorar McCain.

Bland annat CNN och CBS news har gjort opinionsundersökningar efter nattens debatt. Alla ger samma resultat. Barack Obama vann debatten klart.

Enligt CBS fick McCain storstryk. 53 % ansåg Obama vann och endast 23 % McCain. 25 % ansåg att det var oavgjort.

Enligt CNN var det 58-31 för Obama.

En ren katastrof om John McCain skall ha den minsta chans att ta in på Barack Obama.

John McCains problem är att han inte är John McCain. Han har låtit sig slukas av den republikanska valmaskinen som är så präglad av Karl Rowe.

Någon skrev att det konceptet går ut på att lova ett starkt försvar,skattesänkningar och sedan försöka krossa motståndarens karaktär och ledarskap.Men det är inte John McCain.

McCain om han vore sig själv hade struntat i sina rådgivare och utsett Joe Lieberman eller Tom Ridge till vicepresident- kandidat även om de inte är abortmotståndare.

McCain om han hade varit sig själv hade fortsatt kritisera George W Bush skattesänkningar och plötsligt inte accepterat dem.

McCain om han vore sig själv hade drivit den schysta kampanj han lovade som skulle handla om sakfrågor. Inte nästan bara haft tv reklam som försöker smutskasta Barack Obama.

McCain om han vore sig själv hade inte försökt att kringgå kampanjreglerna. Som kallas för McCain-Feingold eftersom han varit med och skrivit lagen själv.

John McCain är inte John McCain. En person som demokrater i den politiska mitten skulle kunnat rösta på. Det syns att han är obekväm och som väljare måste man fråga sig om John McCain i Vita huset skulle vara i händerna på de som hjälpt honom dit. För då blir det Bush tredje period.

John McCain har sig själv att skylla om Barack Obama vinner en jordskredsseger.

Afton1DN12Svd12SydsvHDPolitikenDagbl

1 kommentar:

Lars sa...

Jag håller med dig om din analys av John McCain. Han är inte den oberoende republikan som han blev känd som för allmänheten när han kandiderade emot Bush 2000. Han syntes väldigt obekväm med sitt framträdande igår och han hade inte framgång med att nå ut med sina åsikter eller beröra tittarna.

I efterhand så verkar det som att republikanerna nominerade den kandidat som i slutänden har svårast att hävda sig mot Obama. Jag sympatiserar inte med Romney och hans åsikter men han hade tagit mer röster än McCain. Det bästa alternativet för republikanerna i en kampanj mot Obama skulle dock ha varit Mike Huckabee. Huckabees kvickhet och sympatiska framtoning hade definitivt neutraliserat den fantastiskt statsmannamässiga framtoning och vältalighet som Obama visat prov på.

Lars
http://larshultqvist.wordpress.com/