torsdag, oktober 16, 2008

Gävleborg ett landsting i fritt fall

Har precis anlänt till Stockholm efter ett besök i Gävle.

Tillsammans med folkpartiets gruppledare i Landstinget Halland, Bengt Eliasson, har jag hållit fördrag på onsdagskvällen, jag om effektiv serviceverksamhet och Bengt om Vårdval Halland.

Publiken var landstingspolitiker. Främst från folkpartiet men också övriga alliansen.

Gävleborg är ett landsting som alltid varit rött.

Ekonomin är usel, skattehöjning blir det igen, man har tappat greppet över ekonomin, ledarskap saknas och det kan enklast beskrivas som ett landsting i fritt fall. 150 miljoner skall sparas trots skattehöjning.

Landstinget Gävleborg skulle må väldigt bra av ett maktskifte. Så att valfrihet, effektivitet, ledarskap och styrning kunde få landstinget på fötter igen.

Det finns en allians bestående av (m), (fp), (c),(kd) och sjukvårdspartiet som kan ta över. Majoriteten är bara ett mandat. Så tröttnar (mp) på att vara en del av ett misslyckat regeringsalternativ kan Gävleborg snabbt få maktskifte.

Det är ganska intressant att det är de rödgrönt styrda landstingen som har sämst ekonomin. Speciellt de som (s) alltid styrt. Det är också dessa landsting som saknar idéer och kör på i gamal hjulspår där lösningen alltid är skattehöjning. Inte nytt tänkande.

Ikväll blir det mingel i riksdagshuset som socialminister Göran Hägglund är värd för.

Inga kommentarer: