tisdag, december 09, 2008

Finansminister Lars Ohly?

Redan finns det sprickor i den RödGröna trekanten. Man är inte överens om det skall vara någon valplattform eller inte och inte heller så vet vänsterpartiets Rossana Dinamarca vad de olika arbetsgrupperna skall komma fram till.

Till DN säger hon:

– Vi vet ännu inte vilka direktiv de får eller vilka resultat de ska nå. Handlar det om att komma fram till en gemensam politik? Eller att ta reda på var vi är ense och var vi är oense?

Rätt korta kafferep det skall bli. Vad de är oense om är väl inte svårt att komma på. Det mesta.

I Aftonbladet så presenteras redan ministerlista. Och (s) kommer enligt Aftonbladet ansvara för alla tunga departement förutom utbildningsdepartementet. Enligt tidningen skall (mp) och speciellt (v) bara få smulorna.

Jag tror snarare att det lär bli som i Norge. Där är vänsterpartiets systerparti det som har hand om finanserna så det blir finansminister Lars Ohly. Miljöpartiet vill säkert ha både miljö och näring(energifrågor).

Lite fotnötter till Aftonbladets artikel är att Josefin Brink (v)presenteras som f.d. strippa. Väsentlig information? Är det dessa meriter som skulle göra henne till minister? Dåligt Aftonbladet.

Och man har inte hittat någon ministerpost till Thomas Bodström så han placeras som försvarsminister. Dagens lilla skämt av Aftonbladet?

DN

Inga kommentarer: