onsdag, december 10, 2008

Var är RödGröna trekanten och programmet ”kris i skolan?”

Återigen en larmrapport om läget i den svenska skolan. På tisdagen blev den stora internationella TIMSS-mätningen från 2007 offentlig. Jämfört med mätningen från 2003 sjunker resultaten.

Utbildningsminister Jan Björklund (fp) noterar i ett uttalande att sedan 1995 har andelen högpresterande elever sjunker kraftigt. Samtidigt ökar andelen lågpresterande elever.

Här kan man läsa om undersökningen på Skolverkets sida.

Var vad den nya Rödgröna. trekanten idag? Inga uttalanden. De satt ju ihop och styrde Sverige 1998-2006. Vad gjorde man?

Och hur ser deras recept ut? Som vänsterpartiets politik de vill säga inga krav, inga betyg och förbud för läxor? Mer flum?

Skolan blir en stor valfråga även 2010 och då skall trekanten enats sig, eller kommer väljarna inte få besked om skolpolitiken?

Och var är SR och programmet ”Kris i skolan?” som försökte få det till att Jan Björklund hittat på att det är kris i svenska skolan.

Man kanske kan sända en ny programomgång fast denna gång utan frågetecken. En serie som bara heter ”Kris i skolan” punkt.

Rabiata betygsmotsåndaren Hans-Åke Scherp anser att det är betygshetsen och Jan Björklunds betygsfacination som är problemet.

Ganska kul av denna flummare. Undersökningen jämför från 1995 till 2007. Björklund var minister lite över 1 år av denna tid och förfallet började långt innan oktober 2006.

Dessutom har man ju inte betyg före årskurs 8. Hur förklarar man att svenska fjärdeklassare är sämre än många av sina jämnåriga i Europa?

Svensk skola lider av att personer som Hans-Åke Scherp haft så mycket att säga till om.

Svd12DN23Sydsv

Inga kommentarer: