fredag, juli 17, 2009

Undrar om Zlatan är med i A-kassan?

Tydligen blir det Barcelona för Zlatan Ibrahimovic. 566 miljoner kronor kostar han ,enligt Expressen, samt att Inter får Samuel Eto'o och ett ettårigt lån av mittfältaren Aleksander Hleb.

Enorma pengar som någon knappast kan vara värd. Eftersom det inte är en ren penningaffär så är detta, om det nu är sant, en av de dyraste övergångarna någonsin.

Till detta kommer en rekordlön för Zlatan.

Kul för Zlatan men inte lika kul för fotbollen.

IFK Göteborg mötte Barcelona både i gamla Europacupen och i Champions league.

3-0 hemma i Europacupen och 0-3 borta och förlust på straffar.

1994 i Champions league vann Blåvitt med 2-1 hemma och fick 1-1 borta.

De stora pengarna i fotbollen har gjort sådana resultat omöjliga.

Barcelona, Manchester United, nu senast Manchester City, Real Madrid med flera storlag kan köpa de spelare man önskar. Någon gräns tycks inte finnas.

Skall svensk fotboll kunna hävda sig måste man få fler sponsorer som lägger bra med pengar. Det skulle ju inte vara omöjligt för varken H & M eller Volvo att lägga 100 miljoner per år på ett fotbollslag.

Inte skulle vi få några europeiska storlag men kanske skulle svenska lag slippa tappa spelare till Norge, Danmark, Österrike och liknande länder. Kanske även minska flykten till Holland.

Nu skall i alla fall Blåvitt spela kval till Europa league (f.d. UEFA cupen) mot Hapoel Tel Aviv. Bra eller dålig lottning? Svårt att säga. Har faktiskt aldrig hört talas om dem.

Slutligen så läser jag i GT att Glenn Hysén slipper A-kassa. Han har fått jobb på Unibet.

Undrar om Zlatan är med i A-kassan?

PS! Ett ytterligare lyft för svensk fotboll är att minska Allsvenskan till 12 lag. 14 lag var för mycket och 16 är katastrof DS!

Inga kommentarer: