fredag, januari 29, 2010

Skall Rödgröna sluta presentera förslag?

Dagens mätning i DN av Synovate visar att oppositionens försprång minskar stort. Om bara män fick bestämma så är alliansen redan förbi.

Detta trots sjukförsäkringsdebatten. Men just den debatten hade ju också en annan vinkling. Vad vill de RödGröna? Motförslagen till regeringen var vaga och man ville "utreda". Så agerar några som inte vet vad de vill.

Man har också släppt en del förslag under mätperioden. Om t.ex utrikespolitik där Lars Ohly direkt fronderade mot de övriga vad gäller styrkan i Afghanistan.

Det finns en annan fråga där man inte heller är eniga och de är halvtidsfrigivning av dömda i fängelser. Lars Ohly vill ha en sådan. De övriga säger nej.

Överhuvudtaget så är förslagen de lägger tillsammans oftast vaga. Men trots detta är man inte sällan oense på vissa punkter. Och den som oftast har en egen mening, om budgetregler,skatter, utrikespolitik eller annat är Lars Ohly och Vänsterpartiet.

Att dra slutsats av en mätning går inte. Men när de Rödgröna i höstas försökte presentera politik backade man även då.

Kanske de skall sluta presentera förslag? Och helst låsa in Lars Ohly. Men kan en valrörelse drivas så?

Man kanske också skulle försöka skicka Ylva Johansson (S) och Thomas Östros (S) på charmkurs. De ser alltid så förbannade och ilskna ut i TV och varje gång de framträder får alliansen röster.

Glädjande i mätningen är Folkpartiets siffror som ligger kring valresultatet.
Med nya partiledare och en bra valrörelse på gång skall det kunna sluta högre i september.

Glädjande också att Sverigedemokraternas nedgång fortsätter. Nu 4,1%. Kommer dem in? Jag tror inte det. Man har dansat färdigt. Precis som Piratpartiet vars bäst före datum sedan länge gått ut.

DNSvdDagenAftonblGPExpressenSydsvSvd

Inga kommentarer: