torsdag, augusti 04, 2011

Det är dags att SJ får ny ledning.

Facket på SJ tar nu konduktören i försvar. Man anser att hon gjorde rätt när hon slängde av en en 11  årig flicka.

Förklaringen från SEKO:s Lennart Jansson i Aftonbladet är rätt fantastisk:

"Hon har själv småbarn. Hon skulle aldrig ha avhyst flickan om hon trott att hon var 11 år gammal. Det är uppenbart att hon trott att hon varit äldre "

Så om flickan varit 14 år hade det varit OK eftersom konduktören har egna barn? Goddag yxskaft.

Svensk fackförening undrar över varför svenska arbetstagare flyr facket och förtroendet är dåligt. Med sådana som Lennart Jansson som företrädare kan man sluta undra. Hans uttalanden undergräver fackets trovärdighet.

SJ är inte heller utan skuld. Tycks vara ett företag som har oerhört svårt att ställa om sig från ett stelbent byråkratiskt monopol.

Vad har man egentligen för regler när någon åker utan biljett? Har personalen rätt utbildning och rätt information hur man skall agera? Skall man inte ha något form av rapportsystem eller dagbok när någon blir avvisad så att orsaken dokumenteras?

Det är lätt att förstå att SJ är företag i kris. Med sådan ledning och fack förstår man att dessa incidenter händer gång på gång.

Att tåg står stilla i timmar utan mat, vatten och fungerande toaletter ombord. Att tåg inte går på vintern. Inte på sommaren och sällan kommer i tid. Människor kastas av trots biljett. Och när alla dessa saker händer är det sällan SJ:s problem enligt dem. Bara politikerna som har lekstuga.

Jag tycker det i högsta graden är SJ:s ledning som har lekstuga med statens egendom och passagerarna. Det är dags att SJ får ny ledning.

DN Expressen GP Svd

Inga kommentarer: