lördag, oktober 08, 2011

Räcker det med att "inte ha uppsåt"?

Turerna fortsätter kring Håkan Juholt och hans bidrag till hyran för lägenheten han delar med sin sambo. Eller kulbo, som han kallat det. Fast hur kul dem har det nu kan man väl fundera över.

Han har tagit ut för mycket bidrag sedan 2007. Aftonbladet påstår nu att han varnats redan 2009. Riksdagskansliet tog kontakt med hans medarbetare sommaren 2011 och trots detta försökte han på nytt den  få ut mer pengar den 13 september i år.

Försvaret är att han kunde inte reglerna och hade inget uppsåt. Det är detta försvaret som uppenbarligen alla som misstänks för mutbrott i Göteborg skall använda.

Jag visste inte om att man inte fick ta emot gåvor från entreprenörer eller åka på betald semester med dem. Och jag hade inget uppsåt. Undrar om det fungerar?

Håkan Juholts linje är uppenbarligen att har man inget uppsåt så är det bara att be om ursäkt och betala tillbaka. Och han bestämmer om han hade uppsåt eller ej. Intressant linje.

Nu skall riksenheten mot korruption granska Håkan Juholt. Åtal beror ju på vad som framkommer i utredningen. Men det blir nog svårt att inte inleda förundersökning.

Skall Håkan Juholt ta timeout då? Juholtgate kommer i vilket fall att leva vidare en lång tid framöver.

Jag hoppas givetvis Håkan Juholt sitter kvar. Han är en av alliansen bästa valarbetare. Har på kort tid visat att det går att förvandla även Socialdemokraterna till ett parti där hela havet stormar.

Afton1  Afton2  Afton3  DN1  DN2 DN3 DN4 Exp1  Exp2 GP Svd1 Svd2  SR SVT


Inga kommentarer: