fredag, december 16, 2011

Ole Salsten föll på eget grepp

Nu gråter den socialdemokratiska politikern i Kungsbacka Ole Salsten ut i lokal media. Endast de får intervjua honom.

- Jag känner mig själsligt våldtagen, säger han till tidningen Norra Halland.

Men Ole Salsten faller på eget grepp.

Vi har först det socialdemokratiska partiet som försöker skaffa sig ofta billiga poäng på att välfärdsföretag drivs av privata företag. Man framställer dessa som kalla, hårda och bara ute efter att tjäna pengar.

Å andra sidan har vi Ole Salsten. Socialdemokrat som startat ett företag som bland annat driver friskolor men även vuxenutbildning och behandlingshem.

Denne Salsten sålde dessutom företaget med extremt god vinst. Samtidigt får man kritik från Skolverket.

Att som media i detta läge inte granska Ole Salsten vore ju tjänstefel.

Och när granskningen kommer gör Ole Salsten ett generalfel. Han gömmer sig och vill inte uttala sig. När man får tag i honom är han arrogant.

Ole Salsten framstår som kall, hård, beräknande och som en person som har något att dölja. Och dessutom socialdemokrat.

Redan då är det kört för Ole Salsten som politiker.

När granskningen kom skulle han ställt upp och agerat med öppna kort. Redovisat var vinsten kommit ifrån. Fanns det upplägg för att hindra beskattning?

Stått öppet för att privata företag kan göra en insats inom välfärdssektorn.

I en intervju i Radio Halland säger han apropå TV programmet "Världens bästa skitskola"
Jag konstaterade när jag såg programmet att man har behandlat mig på ett sådant sätt att man gör mig till symbol för ett system där frågorna inte borde ställas till mig utan till politikerna som fattat beslutet att vi ska ha det på det här sättet.

Ole Salsten begriper inte att det inte går att å ena sidan driva företag inom välfärdssektorn med kraftigt vinst och å andra sidan vara politiker för ett parti som åtminstone i debatten fördömer sådana som han och ibland vill förbjuda dem driva företag eller gå med vinst.

Han begriper inte att det inte finns någon politiker som fattat beslut om att han skall kunna driva företag med dålig kvalité och tjäna grova pengar. Det är ett beslut han själv fattat. 

Ole Salsten påstår att vinsten för hans företag Baggium kom från behandlingshemmen. Precis som om det vore bättre.

Men de är ju också verksamhet inom välfärden. Och redan 2007 kritiserade programmet Kaliber hur Baggium systematiskt använde sig av outbildad personal och drev tvivelaktig verksamhet.
Läs här.

Ole Salsten var naiv och visade dåligt omdöme  när han med sitt bagage gav sig in i politiken som socialdemokrat. Och Socialdemokraterna i Kungsbacka har visat ännu större brist på omdöme som nominerat honom och att man ännu idag står bakom honom.

Att dubbelmoral är dubbelt så bra tycks vara en utbredd åsikt inom detta parti.

GP

Inga kommentarer: