söndag, september 22, 2013

Spännande FP riksdagslista i Halland

Igår lördag hade Folkpartiet i Halland nomineringsmöte för att lägga fast riksdagslistan i Halland.

Nomineringskommitténs förslag gick igenom utan ändringar. Ett bra betyg till kommittén med Jan Ertsborn i spetsen.

Jag tycker det är en spännande lista med stor förnyelse och föryngring som blandas med olika erfarenheter.

Bengt Eliasson från Åsa i Kungsbacka toppar listan. Han är idag gruppledare för Folkpartiet i Region Halland och bland annat ordförande för Psykatrin. Bengt har lång erfarenhet av politiskt arbete, 52 år.

Tvåa som nytt toppnamn är Emma Gröndahl, 26 år, från Laholm. Hon kombinerar studier med att driva företag med sin sambo och trots sin ålder redan inne på andra mandatperioden i kommunpolitiken i Laholm.

Bengt, Ann, Emma, Kristoffer, Fatima och Mircea.
På tredje platsen står Fatima Svanå, 38 år, från Halmstad. Vice ordförande för Liberala kvinnor på riksplanet och bland annat kulturpolitiker i Region Halland. En av våra skarpaste debattörer när det gäller jämställdhet.

På fjärde plats står Ann Molander. Kungsbackabo med tunga uppdrag som vice ordförande för Äldreomsorgen, ledamot i kommunstyrelsen och gruppledare men också som egen företagare.

På femte platsen står Kristoffer Johansson från Halmstad. Förbundsordförande för Unga Kris som arbetar preventivt med motivation och eftervård för att minimera risker till återfall för de ungdomar som återvänder efter vistelse på SiS (Statens Institutions Styrelser).

På sjätte plats återfinns Mircea Nitescu från Varberg. En gång flykting från Rumänien som bland annat varit Kultur- och fritidschef i Varberg.

Det är en attraktiv lista som borde göra hallänningarna intresserade att rösta på Folkpartiet. Målet är givetvis att denna gång få två mandat som Folkpartiet hade senast 2002-2006.2 kommentarer:

Harald Nordlund sa...

Hej, bara en kort fråga. Ordförande för psykiatrin? Har psykiatrin en egen styrelse?
Lycka till i valrörelsen
hälsar
Harald i Uppsala

TOMMY RYDFELDT sa...

Tack för hälsningen. Ja all sluten och öppen psykiatri är en egen förvaltning med egen nämnd.