tisdag, mars 13, 2007

Maktkamp inom partiet Kungsbackaborna?

Kungsbackabornas Stephan Philipson fortsätter att sprida olika insändare. Han kritiserar allt och alla. Inte minst vad som hänt tillbaka i tiden. Mest den tiden som hans nuvarande partiledare Roger Larsson var kommunens främste politiker. Jag undrar hur han tänker, om han tänker.

Dessutom framför han inte ett enda förslag på lösning på de klagomål han har. Sådana partier kallas allmänt missnöjespartier.

Jag fick några rader svar på mitt förra inlägg i Norra Halland. Läs mitt förra inlägg här.

I dagens Norra Halland svarar jag.

Replik till Stephan Philipsons insändare i NH 9/3:
– Maktkamp inom ”Kungsbackaborna”?

Stephan Philipsons olika insändare skapar en massa frågor och funderingar och det börjar allmänt undras över hur det står till inom partiet Kungsbackaborna.

Det handlar om Stephan Philipson och hans partis trovärdighet när man gör utspel och klagar på allt och alla. De har en ledare, Roger Larsson, som i högsta grad är ansvarig för vad som sedan 1992 hänt i Kungsbacka och eventuella fel och brister som idag finns i kommunen.

Det började med en insändare i november 2006. I den skrev Stephan Philipson följande om Onsalavägen:

”Under de senaste 16 åren har de styrande tagit en medveten risk genom att fortsätta att inte göra något åt trafikproblemen”.

Under 11 av dessa 16 år var Roger Larsson kommunens främste politiker. Är det ett generalangrepp på den egna partiledaren? Maktkamp på gång inom partiet?

Jag förstår att Stephan Philipson inte är intresserad av att prata historia. De obesvarade frågorna är ju besvärande för hans parti. Varför gjorde Roger Larsson inget under 1992-2002 ,som kommunstyrelsens ordförande, för att få fram en ny Onsalaväg? Besvärande är också att en tjänsteman från Vägverket för ca: en månad sedan i media uttalande att en vägutredning var klar 1998 men då beslutade kommunen ( Roger?) att, som han utryckte det, lägga locket på. Varför?

Det tycks ha undgått Stephan Philipson att Vägverket i media meddelat att man hoppas att förslag till vägsträckningar skall kunna ställas ut under hösten 2007.

Då får kommunen också yttra sig och nuvarande kommunledning kommer säkert inte lägga ”locket på”.

Stephan Philipson har på kort tid visat att Kungsbackaborna är ett traditionellt missnöjesparti. Man klagar på allt och alla och är allmänt missnöjda utan att riktigt veta varför.

Tommy Rydfeldt
Folkpartist

Inga kommentarer: