tisdag, mars 13, 2007

Svar om Onsalavägen

Efter mitt inlägg mot partiet Kungsbackaborna i tidningen Norra halland fick jag svar av en privatperson. Mitt tidigare inlägg hittar du här.

I dagens Norra Halland så svarar jag.

Svar till Ulf Westberg NH 9 mars.
– Onsalavägen måste byggas om på olika ställen.

Det är viktigt att klara ut att Onsalavägen är en statlig väg som sköts av vägverket och där alla ombyggnader och underhåll betalas av staten. Kommunens roll är att trycka på, skapa opinion och kanske bidra till finansiering genom förskottering.

Jag hoppas Ulf Westberg och andra kommer ihåg hur det såg ut genom Forsbäck innan ombyggnaden. Vägen var smal och vissa delar hade inte gång och cykelväg. I slutet av 80-talet, när denna sträcka planerades, var inte annan sträckning ett alternativ. Frågan var om det överhuvudtaget skulle bli någon ombyggnad genom Forsbäck eller inte. Andra kommuner i länet var ute efter dessa pengar.

Så jag tycker faktiskt att alla de som till slut fick vägverk, länsstyrelse och andra att påbörja denna sträcka kan känna sig nöjda.

Även om inget hänt vad gäller vägen sedan början av 90-talet har mycket hänt i Onsala. Kommundelen har fortsatt att expandera med ännu mer trafik som följd. Och skall detta fortsätta så måste Onsalavägen byggas om på många olika ställen under överskådlig framtid.

Jag håller därför med Ulf Westberg om att vägverket nu måste fundera över annan sträckning genom Forsbäck. Det måste även kommunen som blir en viktig remissinstans.

Preliminärt skall enligt vägverket olika förslag till sträckningar ställas ut under hösten 2007. Jag hoppas alla Onsalabor tar chansen och tycker till. Det är ni och inga andra som skall leva med den sträckning man slutligen väljer.

Tommy Rydfeldt
Folkpartist

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tycker inte att någon i Forsbäck skall känna sig nöjd med den extremt förfulande utbyggnad som gjordes i Forbäck. Det enda det medfört är att kommunen kunnat skjuta investeringar på framtiden. Var finns dagis och skolor i Forsbäck/Presse??? En riktigt dålig lösning som förstör närmiljön och inte löser något annat problem än att man kan ta sig från Onsala till E6.

Ni har nu chansen att bygga en logisk ny väg som fungeras som en en lunga med avsmalnande trädstruktur. Utred inte Forsbäck-Rösan utan E6-Kyrkan!!!

Mvh Per Magnusson

TOMMY RYDFELDT sa...

Tack för ditt inlägg. Tyvärr är det inte kommunen som sitter med avgörandet. Region Halland sitter på beslutet. Onsalavägen skall komma med i Länstrafikanslaget i konkurrens med alla andra vägar i Halland.

Alltså ett moment 22 för kommunen. Driver man annan sträcka än vad Region Halland och vägverket vill så riskerar det inte bli någonting. Andra kommuner kommer glatt försöka få fram mer "färdiga" projekt.

Eller så accepterar man Rösan-Åsen (stoppen) som etapp I och sätter igång att driva E6- Åsen som nästa etapp.

När ombyggnaden i Forsbäck gjordes var alternativet antingen de som gjordes eller ingenting. Undrar hur det hade sett ut idag om inget hade gjorts?