tisdag, mars 13, 2007

Varför Ullenhag?

Jag förstår faktiskt inte varför Erik Ullenhag skrev artikel om centerpartiet i gårdagens Dagens Nyheter.

Jag kommenterar det hela igår i en analys om åsiktsskillnaderna i centerpartiet. Detta är givetvis intressant att debattera men knappast för en partisekreterare i folkpartiet.

I dagens Hallands Nyheter så skriver f.d CUF ordföranden Yngve Sunesson en ledare just om åsiktsspridningen i centerpartiet. Han gillar inte den mer nyliberala delen av partiet.

Han skriver:

" I sak har han (Ullenhag) rätt i att det finns några centerpartister som drar åt det nyliberala hållet och har övergivit centerpartiets grundläggande värderingar. Men att ta enstaka röster inom partiet som utgångspunkt för att definiera partiets politiska linje är felaktigt. Det finns inget gehör vare sig i centerpartiets medlemskår eller i den högsta ledningen för Fredrik Federleys och den s k Stureplanscenterns ytterkantspolitik.

Som liberal borde Ullenhag välkomna en öppen politisk debatt inom ett parti. Möjligen kan man tycka att debatten inom centerpartiet om ytterkantsåsikterna borde vara livligare. Alltför många har sett partiets grundvärderingar som självklara och glömt bort att försvara dem mot Federley och hans hejaklack.

Förhoppningsvis kommer riksstämman i höst att klargöra att centerpartiet inte lämnat grunderna för centerpolitiken. Risken är att debatten kommer att hämmas av Ullenhags angrepp och att därför den nyliberala falangens extrema linje uppmuntras. Kan det vara Ullenhags förhoppning?"

Hela artikeln finns här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig till 100%. Varför denna artikel Ullenhag?