onsdag, juli 18, 2007

Idrott på schemat, Ryssland och SVT tror Sverige är England.

Flera idrottsstjärnor pläderar för mer idrott i skolan i en debattartikel i Dagens Nyheter. Det kan aldrig vara fel. Men det handlar inte bara om att ha fler timmar på schemat. I vissa skolor är det upp till 30 % av eleverna som antingen skolkar eller på annat sätt försöker undvika att deltaga i idrottslektionerna.

Det är inte svårt att gissa att de är de eleverna som behöver motionen bäst som avstår lektionerna. Så en insats att få fler att deltaga i de lektioner som faktiskt finns idag är lika viktigt som fler timmar, om inte viktigare. Vi behöver inte fler lektioner som elever försöker undvika eller skolkar ifrån.

Dessutom, så måste föräldrar förstå att barn och ungdomar behöver röra på sig. Accepterar man bara att det är TV spel, TV eller annat passivt som gäller? Vilket ansvar har föräldrarna?

Ryssland börjar låta mer och mer som gamla Sovjetunionen. Jag tycker de som pläderar för el- olje- och gasleveranser från Ryssland skall fundera över tonen. Dagens Ryssland tror knappast att man kan få inflytande i världen genom vapenmakt även om man gillar att skramla med dem. Däremot via ekonomisk makt. Och var är bättre än el, olja och gas?

SVT skall börja sända en ny såpa. Ytterligare ett bevis för deras fortsatta utveckling av public service, eller? Den skall heta ”Andra Avenyn” och utspelar sig i ett bostadsområde längs Göta Älv. Så långt är väl det OK.

Men ett bostadsområde längs Göta älv som heter ”Riverside”. Vad är det för stackare som kommit på något så tokigt? Ett engelskt namn i Göteborgstrakten? Finns det sådana?

Bor jag i Kings Hill? Bottennapp SVT, igen!!!!

Ni kanske tror jag inte gillar SVT. Jo företaget är OK. Men det jag inte gillar är attityden att man är lite bättre. Lite ädlare. Läs Annie Wigelius i Resumé så förstår ni vad jag menar.

Man står lite över andra TV bolag och oss det vanliga folket som inte alltid förstår att vi skall titta på det man på engelska (igen) kallar "public service". Och att det är SVT som bestämmer vad som är "public service" Säger SVT att såpa är "public service" så är det så. Och något politiker får absolut inte ha en åsikt.

Politiker företräder ju "bara" det svenska folket som inte begriper att SVT är lite finare och att det är SVT man skall titta på.

4 kommentarer:

Wilhelm Raab sa...

"Ryssland tror knappast att man kan få inflytande i världen genom vapenmakt även om man gillar att skramla med dem. Däremot via ekonomisk makt. Och var är bättre än el, olja och gas?"

När jag läser det där, kan jag inte låta bli att fundera på vilka länder som just nu skramlar såväl med vapen som ekonomi. Det finns ett antal. Varför ska det vara okay för vissa men inte andra?

TOMMY RYDFELDT sa...

Ditt sätt att argumentera är precis skälet till att jag valde gå med i FPU (numera Liberal ungdom) en gång i tiden. SSU:arna försvarade Castros diktatur för att USA var så dumma. MUF:arna försvarade USA:s stöd till Chilejuntan för att Castro och andra var ett kommunistisk hot i latinamerika. MUF försvarade att inte bojkotta Sydafrika pga kommunistisk gerilla. SSU försvarade alla mer eller mindre suspekta gerillarörelser som när de fick chansen själva förtyckte. (Läs Mugabe).

Fötryck och diktatur och vapenskrammel är alltid förkastligt. Oavsett vem som gör det och vilka motiven är.

Busch bedrövliga Irakäventyr ger inte Ryssland rätt att bete sig likadant. Och de länder som har gräns till Ryssland som t.ex Sverige, Estland och Finland har all rätt att kritisera vapenskrammel från Moskva. Och de skall allvarligt fundera på att inleda långvariga afförsförbindelser med stor påverkan på ekonomin.

Anonym sa...

Men snälla, läs på lite... Hela Göteborg är fullt av engelska (eller skotska) namn. Prospect Hill t ex, låter det bekant?

TOMMY RYDFELDT sa...

Och hur många stadsdelar och orter kring Göteborg finns det med engelska namn? Kings River (Kungälv)? Bishop Garden? Gissa?

Police Garden? (Länsmansgården.

Eller den här är svår? Bakers Garden?

Ny SVT såpa. Ungarna i Bakers Garden?

Jag har läst på.