tisdag, september 11, 2007

Madeleine, 11 september, Irak och D-vitamin

Jag har genom bland annat Sky News följt fallet med den lilla flickan Madeleine McCann som försvann i Portugal 3 maj i år. Redan från dag ett så fanns det en del underliga omständigheter i fallet. Att föräldrarna misstänktes var givet men brittisk press tog direkt parti för dem.

Portugisisk polis testade spåret att föräldrarna var inblandade och de är nu delgivna misstanke.

Oavsett var sanningen finns i detta fall är det en tragedi. Är föräldrarna oskyldiga genomlider de något oerhört plågsamt. Är det skyldiga är det också en tragedi och föräldrarnas liv är sönderslagna. Hur klarar man att först få hela Storbritannien att stödja dem och sedan bli fälld för mord?

Idag för 6 år sedan satt jag och skrev på datorn. Skulle in på Aftonbladet och titta på nyheterna och det gick inte. Testade andra nyhetssidor och fick samma resultat. De var överbelastade.

Ett plan hade kört in i World Trade center på Manhattan.

Det var början till Irakkriget. George W Bush största politiska misstag som för evigt kommer att ge honom en plats i historien som en misslyckad president.

Startar man krig måste man ha en strategi att vinna dem.

F.d. folkpartiledaren Maria Leissner arbetade en tid i Irak.

I en intervju i Aftonbladet sa hon något klokt:

”– Du kan inte ockupera ett land, montera ner allt som upprätthåller lag och ordning – och sedan tro att det ska gå att få stabilitet i landet”

Tydligen så förlänger D-vitamin livet. Bästa rådet är att äta fet fisk.

Ny slogan:

Lax till middagen förlänger livet.

Inga kommentarer: