söndag, september 09, 2007

Reinfeldt: - Alliansen har ändrat svensk politik

Sista dagen på folkpartiets landsmöte gick i alliansens tecken. Fredrik, Maud och Göran kom på besök för att hälsa på sin nya partiledarkollega Jan.

I nämnd ordning var det statsministern, vice statsministerns och socialministern som hälsade på den nya utbildningsministern.

Alla fyra fick ett mycket varmt mottagande med många och långa applåder.

Stats- minister Fredrik Reinfeldt påpekade att alliansen förändrat svensk politik. Förut var det så att socialdemokraterna kunde bilda regering och alltid visste att vänsterpartiet och dess föregångare VPK alltid stöttade.

Borgligheten hade svårt att samlas till dugligt regeringsalternativ. Nu är det alliansen som är ett klart regeringsalternativ och på vänstersidan har man ingen gemensam politik, vet inte vilka som skall regera med vem och vill absolut inte skriva gemensamt program eller synas på bild tillsammans.

Jan Björklund lät dagens moderator, Anna Olin, ta en bild på alliansen partiledare och skall skicka kameran till Mona Sahlin så kan väl hon ta en bild på de fyra ledarna i vänsterkartellen, eller?

Det kom också besked idag om stora satsningar på skolan. Både på lågstadiet och på lärarnas kompetens.

Läs mer om landsmötet på
denna sida.

Göteborgarna Cecilia Malmström och Helene Odenjung valdes också till 1.e respektive 2:e vice ordförande.

Jag tror de flesta landsmötesdeltagarna lämnade Västerås och kände att nu är folkpartiet och alliansen på gång.

Jan, Cecilia och Helene känns som en klockren ledartrojka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vänsterblocket är uppenbarligen i tillstånd av förvirring. Förut anklagade vänsterpartiet sossarna för att vara för nyliberala, nu är högern det enligt dom och sossarna. Förut sa man att alliansen var splittrad, nu menar man att den är för enig och dansar efter regerings pipa.
Förut sa man att regeringens arbetspolitik var ohållbar, nu är den sosssarna förtjänst och man tycker att plusjobben var rätt bra ändå. Men att borgarna inte gör något för dom längst bort från arbetsmarknaden.
Förut så hade inte sossarna någon miljöpolitik, utan det var de gröna som stod för den. Nu tycker man att borgarna inte gör nog för miljön trots att 10 000 kronors premien gjort att fler miljöbilar än i något annat land inhandlats.
Förut anklagade man alliansen för att säga vad som helst för att få makten. Nu angriper sossarna alliansen för politik som dom länge själva fört och lett till klyftor.
Förhoppningsvis ser väljarna igenom det tills nästa val och ser förtjänsterna med högerpolitik.