söndag, september 23, 2007

Vem attackerar Maj-Britt (s) egentligen?

Maj-Britt Rane Andersson (s) gick i Hallands Nyheter 19/9 mot vad hon kallar manligt övesitteri. En av översittarna är tydligen hennes partikamrat kommunalrådet Åke Eliasson.

Jag var tvungen att kommentera detta och mitt svar fanns i Hallands Nyheter igår den, 22/9.

Här är det i sin helhet.

Vem riktas detta angrepp emot?

Maj-Britt Rane Andersson går i en nyhetsartikel i HN 19 augusti till frontalangrepp mot vad hon kallar för manligt översitteri i Kungsbacka kommun. Vem angreppet riktar sig mot är lite osäkert.

Å ena sidan attackerar hon alliansen, å andra sidan riktar sig kritiken mot kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) och att sju män styr kommunen. En av dem som sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, och därmed råkar ut för Maj-Britts påhopp är hennes partikamrat, kommunalrådet Åke Eliasson. För övrigt består ksau av fem personer så vilka övriga två som styr är framgår inte.

Hon är missnöjd över att alliansen styr och inte frågar socialdemokraterna eller Maj-Britt om råd. Men det är demokrati. Alliansen fick 40 av 61 mandat i valet. Socialdemokraterna 12.

Perioden 2002-2006 satt Maj-Britt själv i ksau. I valet 2006 gjorde s ett katastrofval i Kungsbacka och fick 19,59 procent av rösterna. Finns det slutsatser att dra?

Utspelet verkar komma från en missnöjd person som inte fick sitt partis förtroende att sitta i ksau eller vara ersättare där och som också är djupt missnöjd över att alliansens samarbete fungerar utmärkt i Kungsbacka. Därför sparkar hon vilt både på den egna partikamraten och alliansen.

Tror hon att sådana här utspel ökar förtroendet för socialdemokraterna i Kungsbacka?

Tommy Rydfeldt
Folkpartist

Inga kommentarer: