torsdag, oktober 11, 2007

Nilsson, Lessing och Zlatan

Roland Nilsson är klar för Malmö FF som tränare. Jag trodde faktiskt att Roland skulle hamna i Blåvitt efter Gais men kan knappast klaga på Stefan Rehn och Jonas Olsson.

Kommer han lyckas? Ja om Roland får ha hand om laget själv och avgöra vilka som skall köpas in.

Annars kommer Hasse Borg snart med en dansk som ingen hört talas om som kostar 10 miljoner eller en brasilianare som spelar i norsk division 2. De håller sedan knappt allsvensk klass. För så har det ju varit i Malmö FF sedan Hasse Borg blev klubbdirektör.

Malmö var ju plantskolan för talanger. Man dammsög Skåne på duktiga fotbollspelare, utvecklade dem och blev på det sättet ett av Sveriges bästa lag. Man måste satsa på unga talanger igen.

Kul att Doris Lessing fick nobelpriset i litteratur. Känns dock ovanligt att det är någon man känner till och inte en okänd poet från Mongoliet.

Zlatan är inte en av världens 30 bästa fotbollspelare enligt FIFA. Och man har rätt. Zlatan är absolut en av de bästa svenska spelarna någonsin. Och han har de bästa åren framför sig. Men för att platsa på listan måste han ta nästa steg. Italienska ligan är idag nummer fyra i Europa efter Premier league, La Liga och Bundesliga.

Det krävs att han klart dominerar en hel säsong i Italien. Början har ju varit bra. Att han leder sitt Inter till ligatitel, vinner skytteligan och dominerar i Champions league. Då finns han med nästa år.

Han behöver också lyckas i landslaget. Hur många mål har Zlatan gjort i landslaget de senaste två åren?

Glöm inte att Zlatan ”bara” är 25 år. De flesta spelare är som bäst mellan 25 och 30.

Inga kommentarer: