måndag, oktober 08, 2007

Klavertramp

Lars Danielsson har trampat i klaveret igen. Nu ger han sig direkt in i den politiska debatten och kräver att kungen inte skall sitta ordförande i utrikesnämnden. Ett klart politiskt inlägg av en tjänsteman på UD som söker opolitiska jobb där han skall representera Sverige, Kungen och nuvarande regering.

Undrar om Danielsson trodde att artikeln i Dagens Nyheter skulle öka chansen att få jobb?

En annan som trampat i klaveret är AIK:s målvakt Daniel Örlund som i en radiointervju apropå matchen mellan AIK och IFK Göteborg sa följande:

” Kluven match nästa också – mot Göteborg. Svårt att se om man vill vinna den”

Tydligen har han, enligt Aftonbladet, en hel del fans med sig. Av två onda ting väljer man det minst onda, att IFK Göteborg blir mästare. Kanske får vi se Black Army med blåvita banderoller när matchen spelas?

Även Storbritanniens premiärminister Gordon Brown har trampat snett. Opinionssiffrorna ökade kraftigt för Labour när Tony Blair avgick. Till slut kunde inte Gordon Brown motstå tanken på ett snabbt nyval och få fem år till. Trots att det bara är 2,5 år sedan förra valet.

Men något hände. Kanske var det för myckat av övertaktiska manövrar av Labour. Kanske var det de konservativas ledare David Cameron som efter intern kritik slog tillbaka med kraft mot Labour. Nya skatteförslag och en lyckad partikongress vände de konservativas siffror och nu var det plötsligt jämt. Gordon Brown fick panik och i lördags blåstes tankarna på nyval av.

Gordon Brown har framställt sig som en annorlunda politiker. Ingen Tony Blair där kortsiktiga fördelar för det egna partiet går före landet. Som inte sysslar med taktik.

Men det var ju det han gjorde. Han var bara en ny variant av Tony Blair. Brown har förmodligen skadat sitt förtroende för lång tid framöver.

Inga kommentarer: