onsdag, oktober 10, 2007

Vänsterbråket, kärnkraft och Foppa Airways

Bråket mellan Peter Eriksson (mp) och Lars Ohly (v) fortsatte igår i TV8 i programmet Adaktusson.

Uppenbarligen gillar inte dessa herrar varandra och det verkar svårt att se hur de skulle kunna regera ihop.

Detta bråk och Lars Ohlys svar till Peter Eriksson är ju bingo för alliansen.

Ohly säger:

”- Vi kommer som det ser ut inte att ha en gemensam plattform efter valet men arbetar självklart med ambitionen att efter valet bilda en gemensam regering.”

Så vid nästa val i partiledardebatt och utfrågningar är budskapet att man skall/kanske regera ihop men vilken politik man skall föra får inte väljarna veta. Mot detta står en enad allians.

Undrar hur man tror att den valrörelsen skall fungera för de tre vänsterpartierna. Det blir som alliansen hade det tidigare. Man kommer att avkrävas på svar vilka som skall regera med vem och vilken politik som gäller. Och riskerar att fastna i dessa frågor hela valrörelsen. Och Peter Eriksson kommer att få äta upp varje ord han nu sagt om vänsterpartiet om han plötsligt vill samarbeta.

Apropå samregerade mellan (mp)+ (s) som Peter Eriksson vill ha så föreslår socialdemokraten Sören Wibe i Dagens Nyheter att (s) skall satsa på kärnkraft. Han har bra argument men vad säger (mp) och eventuellt (v)?

Peter ”Foppa” Forsberg skall starta flygbolag ihop med några andra. Man skall flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm. Kanske finns det behov av detta. Men namnet på bolaget kunde väl vara bättre.

Höga kusten flyg AB skall man heta.

Varför inte Foppa Airways eller eftersom också Marcus Näslund finns med kanske Pucken Air, Hockey Air eller Offside Air. Örnsköldsvik ligger ju lite offside.

Dagens ickenyhet är att 1500 jobb skall bort hos 250 myndigheter. Med tanke på hur många som jobbar hos staten är det princip ingenting. Undrar hur många som varje år slutar ett statligt jobb? betydligt fler än 1500 gissar jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

He!

Mina egna tankar: Höga Kusten Flyg AB låter fint med tanke på att namnet höjer medvetandet om denna fantastiska region, Världsarvet Höga Kusten, med dess unika natur. Det kanske även lockar turister. Det är bara bra att hockeypojkar tänker på annat än sina egna namn.

Tankar om Ohly: Bäst inte tänka på! :)

Bloggskribent: Björn Åslund sa...

Air Hockey kanske inte vore så dumt, fast jag tycker det låter bekant....

Anonym sa...

Det finns inget vänsterblock i Sverige. Bara vänsterpartier som godtyckligt arbetar tillsammans. Jag tror att det är möjligt att sossarna och mp skulle kunna bilda regering. Men annars ser jag inte hur det skulle hända med en koalititionsregering.

Känns som högern skulle behöva vara lite osams ibland. Skulle öka förtroendet från dom som inte tycker om alla åtgärder. Tycker det varit lite väl enad front ibland...