måndag, juli 28, 2008

Dagens två korkade. Josefsson och Åkesson

Journalisten Dan Josefsson skriver idag i Dagens Nyheter om välfärdssamhället. En av de mest korkade artiklar jag läst på länge.

Han sprider i artikeln de ena korkade påståendet efter varandra.

Sverige har för första gången sedan Fälldin II föll 1981 en majoritetsregering.

Denna regering genomför vad man gick till val på.

Detta kallar Josefsson för statskupp i slowmotion.

Som ett slags bevis använder Josefsson en attitydundersökning från Umeå universitet.

Men riksdagsvalet då? Demokratin?

Dessutom har en massa av det som Josefsson inte gillar genomförts av socialdemokratiska regeringar ibland med mycket stor majoritet i riksdagen.

Han för också fram det knäppa vänsterpåståendet att alliansen egentligen har en annan agenda. För de som är medlemmar i allianspartierna är egentligen oerhört onda människor som vill alla riktigt illa.

Han föser Stefan Carlén, ekonom på Handelsanställdas förbund, framför sig i artikeln.

Läs bara detta:

”Dessutom privatiserar regeringen välfärdstjänster som skolor och sjukvård, vilket enligt Stefan Carlén ska få oss att på sikt acceptera att också finansieringen sker genom privata försäkringar istället för genom generella skatter och avgifter. Målet är genomgående att de rika ska få köpa sig en trygghet som resten av befolkningen aldrig får uppleva.”

Javisst. Alliansen skålar sedan i champagne och njuter av att det går illa för vissa i samhället. För är man inte vänster är man ond, eller?

Och sedan kommer nästa korkade stycke:

”Alliansregeringen säger sig vara vän av en stark fackföreningsrörelse. Samtidigt har man gjort det dyrt att vara med i facket och a-kassan. Syftet är enligt Stefan Carlén att försvaga facket och därmed också försvaga försvaret för välfärden. Samtidigt ökar inkomstskillnaderna genom att de lägsta lönerna sjunker”

Svensk fackföreningsrörelse har de senaste åren fått igenom höjning av lägstalönerna som aldrig förr. Inte minst Kommunal. Vilka löner sjunker?

Och givetvis vill den onda alliansregeringen givetvis krossa facket.

Jag tycker synd om Dan Josefsson. Men den människosyn och tron han har måste livet vara oerhört jobbigt. Tänk att bygga upp en låtsastillvaro på detta sätt. Sanningen är ju att den socialism och kommunism han så uppenbart älskar är död. Stendöd

Och det är väl där skon klämmer men han vill inte acceptera och inse detta.

Synd är det inte om Ingvar Åkesson, chef för FRA. Men kan ingen snart ge honom lite PR hjälp. För hur korkad får man vara?

Föst går han ut och säger man hindrat attentat. Som bevis för att FRA lagen behövs. Men när man frågar vilka och media vill kolla upp detta är det plötsligt sekretess. Och nu har han JK anmält bloggaren Henrik Alexandersson för att han på sin blogg publicerat vad FRA anser är material med sekretess. Läs anmälan här.

Korkat och dumt och tror han detta hjälper FRA i debatten?

Överlever Ingvar Åkesson FRA debatten eller blir han dess första offer?

Svd
AftonblSydsvHD

Inga kommentarer: