söndag, oktober 05, 2008

Två slår den tredje på vänsterkanten

På DN debatt meddelar alliansens partiledare att man kommer att träffas i Varberg i Halland och att utarbeta en plan för hur alliansen ska förbereda sig för att möta väljarna med ett nytt gemensamt valmanifest 2010.

Undrar när vänsterkartellen skall träffas till liknande möte och vem som får vara med?

På vänsterkanten tycks det nu vara så att två slår den tredje. I veckan gjorde (s) och (mp) ett utspel om utbildningsfrågor. Men vänsterpartiet fick inte vara med. Deras skolpolitiska talesman Rossana Dinamarca fick sitta i lokalen och lyssna men inte vara med.

Thomas Östros var ovanligt klar vid presskonferensen. Vänstern måste acceptera budgetmål och budgettak annars får de inte vara med. Lars Ohlys problem är ju att då rasar vänsterpartiets krav på utgiftshöjningar samman.

Med en enad allians på den borgerliga sidan så blir regeringsfrågan oerhört viktig.
Nu sätter Östros hårt mot hårt. Om inte Lars Ohly lägger sig platt utan säger att (v) aldrig släpper fram en (s) + (mp) regering. Vad finns då för alternativ till alliansen?

Att mot (s) och (mp) driva ett klart vänsteralternativ kan också vara lockande för (v). Locka missnöjda vänstersossar som inte gillar miljöpartiet.

DNSvdDagen

Inga kommentarer: