onsdag, mars 25, 2009

Pucken studsar inte vår väg

Pucken studsar inte vår väg. Det sa Skellefteås Christian Söderström efter senaste matchen mot Färjestad.

Det socialdemokratiska partiet kunde säga samma sak.

Sedan den dag Mona Sahlin hade en presskonferens med de två språkrören från miljöpartiet, och skulle bilda en tvåpartiregering vid valvinst, har pucken studsat fel.

Det har varit stolpskott. Skott över målet och till och med självmål.När man hade den berömda presskonferensen ledde man serien. Men sedan har man tappat matchen och alliansen har fått häng.

Och efter det senaste självmålet av Wanja Lundby Wedin, ordförande i LO och ledamot i det socialdemokratiska verkställande utskottet, så är frågan om inte alliansen gått om.

Gissningsvis finns det stor ilska i den socialdemokratiska toppen med hur Wanja LH, Erland Olausson och andra LO toppar skött, eller misskött sina uppdrag.

Och imorgon skall ”debatten vi önskar vi aldrig hade begärt” hållas i riksdagen om bonusar. Begärd av socialdemokraterna föra Wanjaaffären.

Men den ”store bonuskritikern” Thomas Östros skall inte deltaga, inte heller Mona Sahlin.

Men deltager gör vänsterforwarden Lars Ohly som vill ha en plats i förstakedjan och gärna puttar ut någon socialdemokrat därifrån.

Laget med det rödgröna tröjorna har problem. Kanske dags att byta både coach och vissa spelare? Fast jag hoppas både Wanja Lundby Wedin och Mona Sahlin blir kvar.Det är det bästa för alliansen.

Däremot tror jag ikväll på det grön-röd-vita lagen från Göteborg med namnet Frölunda.Tredje raka mot HV 71? Jag tror det och vägen mot final mot Färjestad ligger öppen.

DN123Svd1234Aftonbl123SydsvHD

Inga kommentarer: