lördag, mars 28, 2009

Ytterligare 0,4 %

Dagens opinionsmätning av DN/Synovate visar att avståndet ytterligare krymper mellan blocken. Den här månaden tar Alliansen in 0,4% och nu skiljer det bara 3,6% mellan blocken.

Och i denna mätning är varken Wanjagate eller Socialdemokraternas ogenomtänkta skatteutspel med. Det utspelet som fick tummen ner av både Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Värt att notera är att Kristdemokraterna kommer enligt mätningen in i riskdagen och Sverigedemokraterna är utanför.

Alltså en match mellan Alliansen och den RödGröna röran.

Idag uttalar Mona Sahlin sitt stöd för Wanja Lundby Wedin. Ganska sent. Det är av den sorten att härav är jag nöd och tvungen.

Att skapa ytterligare strid i (S)-toppen är det fel tidpunkt för. Men stödet drar knappast fler röster till partiet. Men av två dåliga ting så valde Mona Sahlin att stödja LO:s ordförande.

AftonblSvdDN1DN2Svd2Dagen12

1 kommentar:

Ture sa...

Det är glädjande att det går i fortsatt rätt rikning. Och märk väl att 3.6% innebär att det nu endast är 1.8% behöver byta åsikt för att det skall vara helt jämt.

Nu är opionionsundersökningar och excercis med exakta decimaler en sak och verkligheten ibland en annan. Dock trenden är utomordentligt klar och med den politiska fingertoppskänsla som Mona Sahlin just nu tycks förfoga över, genom stöd till Wanja Lundby-Wedin, finns det all anledning att se fram emot även nästa opinionsundersökning.

Tveklöst är det så att den rödgröna opposition som vårt land har idag är bland den svagaste opposition vi någonsin haft.