onsdag, maj 20, 2009

EP-val, Ulvskog och Malm.

Partiledardebatt i riksdagen. Jan Björklund undrar lite försynt om det går att ställa upp i valet till Europaparlamentet (EP) och inte gilla EU? Socialdemokraterna väljer ju att toppa med EU motståndaren Marita Ulvskog.

Är man emot så skall man ju inom EU arbeta för organisationens avskaffande. Att besluten om miljö och annat blir nationella. Kanske sätta sig på tvären för sakens skull.

Att arbeta för mer samarbete i en organisation man inte vill vara med i blir ju minst sagt konstig.

Tydligen var det känsligt för Mona Sahlin som försökte säga att det var 15 år sedan Ulvskog var emot. Tydligen är Ulvskog för numera. Är hon för införandet av Euron med?
I Kungsbacka hade vi idag besök av Fredrik Malm (bilden). Riksdagsledamot och på plats nummer fyra på Folkpartiets lista.
När det gäller Fredrik och andra på Folkpartiets lista finns det ingen tvekan. Man vill vara med i EU, skrota den gemensamma jordbrukspolitiken, inrätta en europeisk federal polis (FBI), bekämpa växthuseffekten med mer kärnkraft och ansluta Sverige till den gemensamma valutan, euron

Klara besked för den som gillar samarbete och tror på det.Man har inte heller bytt åsikt. Om nu Maria Ulvskog verkligen gjort detta?

PS! Enligt DN/Synovate får Folkpartiet 9% och 2 mandat. Bra början men det kan bli mer röster och mandat. DS!

DN2DN1Svd12DN3

Inga kommentarer: