Denna insändare fick jag publicerat i Kungsbacka Posten igår.
Sjukhusmaten är oerhört viktig
Mat äter man med munnen, näsan och ögonen. Smaken är viktig men även att man känner att det luktar gott och att det ser aptitligt ut. Den skall också serveras varm.
Därför är det uppfriskande att det kommit igång en debatt även om sjukhusmaten. Inte minst i Stockholm.
I Halland driver Landstingsservice kök på sjukhusen i Varberg och Halmstad som lagar patienters, personal
och besökandes mat.
Det kommer alltså inga färdiga förpackningar som skall värmas upp i mikrovågsugn eller liknande.
Förpackningar som oftast inte luktar mat och där smaken inte gör att man äter med någon glädje.
Styrelsen för Landstingsservice diskuterar regelbundet hur maten skall bli godare och att fler skall bli nöjda.
En målsättning är att 25 % av det som köps in skall vara ekologiska livsmedel eller närproducerat.
Men även vad som tillagas och hur är viktigt.
Jag är medveten om att det finns blandade synpunkter på sjukhusmaten i Halland. En del ger beröm, andra är kritiska. Det finns även synpunkter på att maten inte är varm.
Det viktiga är att alla vet att det pågår ett arbete för att göra maten bättre. Och har du synpunkter så lämna dem till ansvariga.
Ett löfte kan jag dock ge för framtiden. Så länge jag har något att säga till om vad gäller sjukhusmaten i Halland kommer jag aldrig ställa upp på att patienter får färdiglagad mat i platsförpackningar, lagad någon
annanstans, som sedan skall värmas i mikrovågsugnar.
Bra sjukhusmat är oerhört viktigt för ett snabbt tillfrisknande.
Tommy Rydfeldt (FP)
Ledamot i styrelsen för Landstingsservice
Landstinget Halland
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar