fredag, februari 19, 2010

Moderatgate rullar vidare

Skandalen kring Moderaterna i Stockholms läns medlemsrekryteringar och därmed påverkan på provvalet rullar vidare.

Enligt DN så har två moderatföreningar som ligger intill Tensta-Rinkeby fått medlemmar som egentligen inte bor i deras område. Detta för att dölja den starka medlemsrekryteringen, om du nu verkligen är en sådan eller köpa medlemskap?

Det är givetvis besvärande för Moderaterna och även för alliansen. precis när det verkar som det vänder i opinionen. Dagens mätning från Novus visar ju att det minskar mellan blocken. En trend även SIFO med flera visat.

Nu kommer också fler offer. Petter Lindfors och Rolf Könberg hoppar ni av från M-listorna. Ytterligare en person Mats G Nilsson vill pröva sitt förtroende hos nomineringskommittén. Tidigare har Mats Rudin hoppat av. Dessa har uppenbart samverkat för att värva medlemmar, betalat deras medlemsavgifter och därmed kunnat styra hur de röstat i provvalet.

Med fallande antal medlemmar i partierna kan uppenbart sådant här hända.Därför är det viktigt att låta väljarna avgöra vem som skall komma in i olika församlingar. Inte en liten grupp medlemmar i ett parti.

Moderaternas utredning visar ännu en gång att ett riktigt personval behövs där partierna bara nominerar personer på en lista. Inte rangordnar dem. Kombinerat med lagstiftning där det finns krav på hur man får ta emot bidrag till sin kampanj och hur dessa skall redovisas.

SvdDNAfton12Expressen

Inga kommentarer: