tisdag, mars 02, 2010

(S) i Kungsbacka har trovärdighetsproblem

Socialdemokraterna i Kungsbacka svarade på mitt blogginlägg som också lämnades som insändare till Kungsbacka Posten. Man är upprörda över att deras beteende blir granskat av andra politiker och givetvis också av media. Är inte det demokrati?

I bostadspolitiken pratar (S) i Kungsbacka väldigt mycket men gör aldrig något. Man är duktiga på symbolförslag. Det vill säga lägga förslag som ej ger nya lägenheter/hyresrätter men kan ge en rubrik. Men förslag som verkligen skapar bostäder är det ont om.

Denna insändare var publicerad som replik i Kungsbacka Posten 27/2. Det är en bostadsdebatt som kommer fortsätta fram till den 19 september. Jag kommer med glädje deltaga i den och kanske, men jag tror inte det, kommer jag få ett svar varför man får så angelägna att bygga bostadsrätter när Riksbyggen köpte mark av ett fackförbund.

Socialdemokraterna har trovärdighetsproblem i bostadspolitiken

Ingemar Lundin och Eva Borg tycker i en replik i KP 23/3 att det är lågt att jag återigen visar att Socialdemokraterna i Kungsbacka i bostadspolitiken säger en sak och gör något annat. Det är ju inte första gången Socialdemokraterna hamnar i hetluften och får trovärdighetsproblem i bostadsfrågor.

Man påstår sig kämpa för hyresrätt men när en fackförening ägde en bit mark i Onsala då var plötsligt inte Socialdemokraterna intresserad hyresrätt. Och det var viktigt att ”rörelsen” närstående bolaget Riksbyggen fick bygga 100 % bostadsrätter. För att också riktigt markera att det var viktigt att det byggdes bostadsrätter satte sig både Eva Borg och Ingemar Lundin i bostadsrättsföreningens styrelse.

Jag har ställt frågor om detta i flera insändare men får aldrig något svar. Kanske för att svaret är att när ”rörelsen” bygger är det högsta möjliga vinst som gäller och inte hyresrätter för ungdomar. Och hur skall man kunna försvara detta?

En undersökning redovisade nyligen att enbart 15 % vill bo i hyresrätt. Det borde innebära att vi borde underlätta, inte hindra, fler att äga och påverka sitt boende och ge dem samma chans som ledande S-politiker i Kungsbacka.

Skall Socialdemokraterna återfå trovärdighet i bostadspolitik räcker det inte med att spela indignerade i en insändare utan faktiskt agera som man säger. Och det har det varit dåligt med ibland.

Tommy Rydfeldt (FP)

Inga kommentarer: