måndag, juli 04, 2011

Bra artikel i Hallandsposten om Varbergs sjukhus

I en artikel i Hallandsposten skriver idag samtliga gruppledare i regionen  , utom Sverigedemokraternas, om situationen vid Varbergs sjukhus.

Bakgrunden är att ett atntal läkare anonymt beärt sjukhuschefen Anders Dybjers avgång.

Det är bra att man i artikeln klart markerar att det är det folkvalda i Region Halland som har det yttersta ansvaret.

Man skriver:

"Region Halland styrs av folkvalda politiker, där en av de viktigaste uppgifterna är att trygga en god och säker hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Halland. Anders Dybjer har som förvaltningschef uppdraget att genomföra de politiska besluten på Hallands sjukhus, med hallänningarnas och patienternas bästa för ögonen. En del av utvecklingen av vården vid Hallands sjukhus handlar om en ökad samverkan mellan sjukhusen i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Detta för att kunna erbjuda hög kvalitet, säkerhet och effektivitet inom den specialiserade vården."

Det är inte sjukhuschefen som självständigt driver sjukhusen. Hans uppdrag bygger på beslut av regionfullmäktige, hälso-och sjukvårdsstyrelsen och respektive sjukhus driftnämnd.

Att byta chef ändrar inget. De demokratiskt fattade besluten ligger fast och skall genomföras även med en ny chef.  Sjukhusen måste bli av med sina underskott oavsett vem som är chef.

Jag har bara positiv erfarenhet av Varbergs sjukhus. Både som patient och anhörig.

Artikeln slukläm tror jag alla regionpolitiker kan ställa upp på.

"Hallands sjukhus Varberg är ett bra sjukhus med kompetenta och engagerade medarbetare. Låt oss gemensamt ta tillvara den kraften, med hallänningarnas och patienternas bästa i fokus."

Inga kommentarer: