tisdag, november 08, 2011

Svar på underlig (S)-insändare

Idag publiceras mitt svar i Kungsbacka Posten på en minst sagt underlig insändare av Johan Tolinsson. Kommunpolitiker (S) i Kungsbacka.


Den som gapar högst har inte alltid rätt

Efter att ha fått det lägsta röstetalet sedan allmän rösträtt infördes, och de lägsta opinionssifforna sedan sådana började mätas, är det förståligt att Socialdemokraterna vill sätta fokus på annat.

Det är nog så man skall tolka insändaren från Johan Tolinsson (S) i Kungsbacka Posten 1/11.

Han påstår att bland annat höjningen av patientavgifterna i Region Halland och Folkpartiets förslag att reformera LAS skulle innebära att vi vill ta Sverige tillbaka till 30-talet. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta när man läser sådana fullständigt horribla påståenden.

Ett besök hos t.ex en vårdcentral höjs med 20 kr till 150 kr. Men dessa avgifter har inte höjs på flera år. Detta är en "katastrof"  enligt Tolinsson som samtidigt glömmer han att tala om att socialdemokraternas alternativ är ökad skattehöjning.

Vad gäller LAS vill Folkpartiet införa samma system som Tolinssons danska socialdemokratiska vänner står helt bakom. Ett arbetsrätt som ger ett mer flexibelt system och ungdomar en chans att komma in på arbetsmarknaden.

I den bästa av världar hade vi sluppit både avgiftshöjningar och skattehöjning men pengarna behövs till sjukvården.

Johan Tolinson tror förmodligen att den som gapar högst har rätt. Men ack så fel han har.

Tommy Rydfeldt (FP)
Ordförande Driftnämnden Närsjukvård
Region Halland

Inga kommentarer: