onsdag, december 07, 2011

Göteborg behöver ny politisk ledning

Som om inte mutskandalen var nog har Göteborgs Posten avslöjat en ny skandal i Göteborg. Det är i ungdomsprojektet Upp som hade som syfte att skapa arbete för ungdomar.

Vad GP har redovisat är ett projekt som i sina grunder baseras på flum. Man har ingen riktig koll vem som finns med i projektet. Barn, äldre och projektledaren själv finns med som intresserade ungdomar i behov av stöd.

Allvarligast är att den fiffelkultur, som den stora mutskandalen visat finns i Göteborg, även finns i detta projekt.

Det är krognotor, överflöd av alkohol, fifflande med krogfakturor. Biljetter till festivalen Way out  west där man inte vet vem som fått ta del av 30 biljetter för 1490 kronor styck. Dock har Anna Johansson (S) fått en biljett.

Förmodligen har de flesta biljetter gått till anhöriga, kompisar och vänner till projektledningen.

Allvarligast är dock att man inte visar några resultat. I ett projekt som kommer kosta Göteborgs skattebetalare och en EU fond 65 miljoner kronor.

Socialdemokraterna är handfallna som vanligt. Men det är detta parti som styr Göteborg ihop med (V) och (MP) sedan valet 1994.

Det är Socialdemokraterna som skall se till att det finns kontrollfunktioner som stoppar mutor. Som ser till att projektet Upp, som är en S-idé, har ordentliga uppföljningar och kontrollfunktioner. Att inte ett projekt blir en lekstuga för en projektledning.

Det räcker inte med att Annelie Hulthén återigen ser ledsen och förfärad ut. Det är ju hon som är högsta ansvarig och hon gör uppenbart ingenting.

I detta projekt har också Vänsterpartiet ett stort ansvar då det är deras kommunalråd 
Mats Pilhem som är ordförande i kommunens personal- och arbetsmarknadsutskott.

Göteborg är behov av en ny politisk ledning. Miljöpartiet kan ju faktiskt åstadkomma detta genom att lämna samarbetet med (S) och (V) och tillsammans med alliansen ta över och börja rensa upp efter Socialdemokraterna.

Nästa skandal i Göteborg finns där ute någonstans och bara väntas på att bli avslöjad.

 GP  
GP2
GP3
Inga kommentarer: