onsdag, december 07, 2011

Viktigt utspel av Håkan Juholt

Socialdemokraterna saknar ekonomisk politik. Man vet t.ex inte om skatterna skall höjas eller sänkas. Jo pensionärerna skall få samma skatt som löntagare. Effekten av jobbskatteavdragen skall bort. Men hur dessa 17 miljarder skall betalas, det vet vi inte.

Socialdemokraterna saknar också jobbpolitik. Man har aldrig lyckats komma ifrån ta hand om politiken och bortpensioneringen av arbetslösheten.

Så när man ser att Håkan Juholt ger stor intervju i Dagens Nyheter så förväntar man sig ett rejält utspel och klara besked. Nu skall vi få svaren på Socialdemokraternas framtida politik.

Och det får vi.

Regleringar är svaret och att alla skall få tillgång till mobiltelefon. Jaha.

Uppenbarligen gillade Håkan Juholt när man fick köa timtal på Apoteket. När medicin inte kunde köpas efter 13.00 på Lördagar. När man på söndag på nåder hade några timmar öppet. Underbemannade givetvis så att det inte blev ovana att försöka handla då.

Detta var uppenbarligen inget problem för Juholt. Denna brist på tillgänglighet och bemötande gillade (S) och ville ha kvar.

Gärna krav på privata som statliga Apotek men att gå in och börja återreglera är bakåtsträvande och återgång till monopolets arrogans.

Utan att veta vad det kostar eller innebär kräver Håkan Juholt 100% mobiltäckning i landet.

Ett väldigt typiskt och yvigt utspel a la Juholt.

Vite och indragna tillstånd skall drabba den som inte uppfyller detta.

Hade han krävt roaming kunde jag förstått honom. Roaming innebär att har din mobilleverantör inte täckning så går ditt samtal genom en annan operatörs nät. Precis som det är när vi tar med telefonen utomlands.

Roaming skulle öka tillgängligheten i näten ordentligt.

Lite förvånad är jag att Håkan Juholt inte krävde gratis mobiltelefon till alla med 100 kronor i potten betalt av telefonbolagen.

Men det kommer väl nästa gång han ställer upp i DN och lägger fram viktiga riktlinjer för den socialdemokratiska politiken.

Svd

Uppdatering

Som väntat sågar Post- och telstyrelsen Håkan Juholts utspel om 100% täckning i Sverige för mobiltelefonin. Orealistiskt är deras kommentar. Ytterligare en Juholtare att lägga till historien.


Inga kommentarer: