tisdag, april 15, 2014

Jag funderar på partibyte.

Nu har valsedlarna för höstens val publicerats på denna sida.
Man klickar sig fram till kommun, län, val osv.

Jag noterar att det byts parti rätt friskt.

På Miljöpartiets lista i Kungsbacka står en KD politiker som fortfarande har uppdrag för KD. Man har även värvat en f.d politiker som varit med i stort sett alla partier. Till och med Bert och Ians Ny demokrati och givetvis Kungsbackaborna.

Det lokal missnöjespartiet Kungsbackaborna har givetvis en hel del personer från andra partier. Miljöpartisten som gick via SPI till dem. En f.d Nydemokrat och Moderat och en Sverigedemokrat med flera personer.

På Sverigedemokraternas lista hittar jag f.d politiker i Kungsbackaborna. Kanske inte så stort kliv.

Går vi längre ner i Halland så har SPI fångat upp en hel del politiker som av olika skäl tappat förtroendet i sina partier. Finns både på kommunlistor och valet till regionfullmäktige i Region Halland. Kanske något nytt?
Finns några partier att välja på

För mig är politik en förtroendebransch. Intressant att då ställa upp med en massa politiker som tappat förtroendet.....

Jag har väldigt svårt att förstå dessa partibyten. Om jag kände att Folkpartiet var fel så hade jag lämnat och inte varit medlem i något annat parti. Aldrig hoppat över direkt till ett nytt parti.

Ena veckan är man med i ett parti som är för kärnkraft och nästa vecka ett som är emot. Ena veckan med i ett parti som är en del av alliansen och nästa vecka ett som vill ha  en rödgrön regering. För mig blir det konstigt.

Sannolikt handlar det i de flesta fall om personer som vill vara politiskt aktiva men åsikterna är inte är så viktiga. Undrar om väljarna gillar det?

Förhoppningsvis väljer man partier och politiker som vill något mer än att ha politiska uppdrag och har en övertygelse om hur samhället skall bli bättre.

Fotnot: Skälet till att jag inte skriver ut namnen är att de som personer är ointressanta i sammanhanget utan jag kommenterar fenomenet.


1 kommentar:

fatima sa...

Håller helt med! Politik handlar om värderingar och värderingar ändrar man inte så lätt. Undrar hur man kan gå från Folkpartiets positiva människosyn (att tro på individens egen förmåga) till att joina moderaterna som har en negativ människosyn (människor måste fostras) - eller ja, moderaterna…. De kallar ju sig liberala i Sverige men sitter i EPP, värsta konservativa gruppen, i Europaparlamentet. - Så det är därför jag konsekvent kallar dem konservativa (som ju har en negativ människosyn, såsom socialister och kommunister. En vänsterpartist som blir socialist är mer förståeligt - men att hoppa mellan ideologier känns okunnigt och ytligt.