fredag, april 20, 2007

Korkat folkpartiförslag att kvotera VAB dagar

En arbetsgrupp i folkpartiet föreslår att man skall kvotera vård av barndagar mellan. Mamman och pappan skall,tvingas vara hemma lika stor tid när ett barn blir sjukt. Referas i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Även om jag är folkpartist finns det bara ett ord att säga. Korkat. Det är ett beslut föräldrar skall ta och inte vi politiker. Sverkers röda tunna är en bra plats för detta förslag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Korkat, håller med. Som ett liberalt parti går i och med detta emot sina egna grundprinciper. Det är självklart upp till föräldrarna själva hur dem ska fördela tiden med barnen. Om ena Partnern tjänar flera tusen mer i månaden på lika mycket arbete så väljer man någ oftast den partnern att jobba. Är man en fattig familj vill man ju inte gå miste om några tusenlappar i månaden, som denna lagen innebär för vissa. Folkpartiet, liberalerna, har ni glömmt av vad nu står för?

TOMMY RYDFELDT sa...

Jag tror inte Folkpartiet har tappat vad man står för. Men tydlingen vissa folkpartister. Noterade att Lars leijonborg ställde sig mycket tveksam till förslaget.