tisdag, juli 31, 2007

Sossarna får hjälp med frågor

Socialdemokraterna i Kungsbacka brukar stå på marknaden i Kungsbacka och ställa frågor i en enkät.

Sist var det 19 (????) som svarade. Säkert 15 partimedlemmar. Från dessa svar på ledande frågor brukar man dra avgörande slutsatser. Svar och slutsatser redovisar man i insändare. Seriöst? Knappast.

Så jag tänkte hjälpa dem med några frågor och de publiceras i en insändare i Kungsbacka Posten idag.

Som man frågar får man (s)var

Socialdemokraterna har varit på torget i Kungsbacka och ställt ledande frågor igen. Svaren redovisas i en insändare i Kungsbacka Posten av Kent Stenhammar den 24/7.

Slutsatsen blev, givetvis, att de som svarat är negativa till att alliansen genomför det program som man vann valet på. Vad skulle det annars kunna bli med ledande frågor?

Jag tycker (s) sätt att fråga på är brist på respekt för både de som svarar och den demokratiska processen. Även om de flesta som svarar säkert är medlemmar i (s). Avsikten med frågorna är inte att få korrekta svar utan att få en chans att driva (s)-politik under falskt flagg.

Inför nästa marknad bjuder jag här på några nya frågor ni kan ställa på torget.

1.Regeringen sänkte 1/1 2007 skatten för alla som jobbar. Tycker du som (s) att alla löntagare skall få höjd skatt igen?

2.1 januari 2008 avskaffas fastighetsskatten. Tycker du som (s) att den skall återinföras?

3.Den svenska skolan (s) lämnande efter sig har stora problem med att nå kunskapsmålen, skolk, ordning och uppförande. Tycker du som (s) att det mesta är bra eller stödjer du Jan Björklund och alliansens mål att skapa världens bästa skola?

4.I kommunalvalet 2006 fick (s) i Kungsbacka rekordlåga 19,59%. Ett av (s) sämsta kommunalval i Sverige. Vad tror du det beror på?

Speciellt den sista frågan är jag nyfiken att läsa svaren på. Även från partimedlemmar.Ser fram emot när ni redovisar svaren i Kungsbacka Posten.

Tommy Rydfeldt
Folkpartist

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har tagit upp det för tredje gången med TT idag att de mi9ssbrukar sin monopolsituation när de vägrar ta med nyheten. PåSVT kände de en journalist från TT, som brukar skryta med att han är en "gatekeeper", dvs att han som journalist kan avgöra vad som ska komma ut i Sveriges tidningar eller inte.

Men nu i eftermiddag ska riksdagens utbildningsutskotts ordförande för Centerpartiet intervjuas av Aktuellt om även hennes förslag att stoppa religiösa sekter i skolan. Så TT kommer inte att lyckas hålla nyheten borta från debatt. Se pressmeddelandet från Sofia Larsen som kom runt kl. 14 idag: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/161005

TOMMY RYDFELDT sa...

Inte för jag förstår vad kommentaren har med mitt inlägg att göra , men ok då.