fredag, augusti 03, 2007

Konsult Persson, SSU. Elfsborg, Leijonborg och tur.

Enligt både JKL och Vattenfall skall f.d. statsministern och numera konsulten Göran Persson inte arbeta för Vattenfall. Och det stämmer säkert också.

Göran Persson är nog rätt omöjlig som konsult direkt i ett projekt. Han är alldeles för känd och det skulle säkert slå tillbaka mot kunden. De kunskaper som JKL köper av honom är främst hur systemet fungerar. Vem eller vilka man skall rikta in sig på och vilka personer det är meningslöst att bearbeta. Hur ärenden hanteras osv?

Det är inte omöjligt att JKL:s konsulter internt har fått en genomgång i Vattenfallärendet av Göran Persson.

I USA finns det en lag som säger att alla som lämnar t.ex. en tjänst hos presidenten skall sitta i karantän. Men just de kunskaper Göran Persson har är ju användbara under mycket lång tid vilket gör karantänen tandlös. En medarbetare till Ronald Reagan åtalades och fällde i lägre instans. En högre instans friade dock honom. Så lagen är svår att hantera.

Och så är SSU i blåsväder igen. Avslöjade av politikerbloggen. Del av intern maktkamp, smutskastning eller fusk? Vi får väl se. Historien lär rulla på de närmaste timmarna och dagarna.

Och Elfsborg skall möta Valencia om de går vidare till tredje omgången i Champions League. Inte lätt men Liverpool hade nog varit svårare motstånd.

Imorgon talar Lars Leijonborg i Marstrand. Idag intervjuas han i Göteborgs-Posten.

Lars medger att det varit svårare att snabbt driva igenom förslag som statsråd än vad han trott. Beredningstvånget har sinkat ärenden. Det finns väl en och annan Sir Humphrey även i svenska departement.

Den svenska ekonomin ångar på. Tur eller skicklighet av Anders Borg och alliansregeringen? Det kan man säkert tvista om. Men som Olof Palme sa en gång när de borgerliga påstod att (s)-regeringen hade tur: "det är väl bättre med en regering som har tur än en som har otur?"

1 kommentar:

Anonym sa...

DNs avslöjande om bidragsfusk hos ABF:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=349585

Sydsvenskan avslöjar hur ABF ger bidrag till farliga källarmoskéer:

http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece