torsdag, januari 17, 2008

Äntligen är det bevisat

Jag har alltid vetat det men nu finns det vetenskapligt bevisat. De som röstar på folkpartiet och moderaterna är kunnigare än de som röstar på socialdemokraterna. Påståendet kommer från professorn Sören Holmberg.

Skämt åsido, det som är allvarligt i hans undersökning är att 55 procent av de tillfrågade i en undersökning kunde inte svara på vilka som satt i regeringsställning inför valet 2006. Det är nästan som man inte tror det är sant.

Jag skulle vilja se undersökningen i detalj. För de kan ju vara så att en hel del trodde att miljöpartiet och vänsterpartiet också satt i regeringen. Att vara så kallat samarbetsparti är ju lite av ett politiskt vakuum. Man är med, har viss påverkan men sitter inte i regeringen.

Jag hoppas inte socialdemokraterna utnyttjar okunnigheten hos väljarna. Att det är därför som de vägrar redovisa sin politik.

Och när Mona Sahlin pressades började hon prata om sanning och konka i en mörk källare. Men det är kanske så det går till när Lars Ohly, Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson träffas.

Sanning eller konka säger Ohly? Sanning säger Peter Eriksson. Skall vi begära utträde ur EU?, frågar Ohly. Äh, ge mig en kyss istället.

För skall dessa tre partier prata politik lär det inte bli kramar och kyssar. Säg bara ord som friskolor, läxor betyg, fastighetsskatt, jobbavdrag, 200 000 nya jobb i offentlig sektor, EU, kärnkraft, jobbpolitik. Och tänk sedan på hur dessa tre skall få ihop en politik.

Och tänk sedan regeringssamverkan. Vem som skall ha det ihop det med vem?

Mona Sahlin kan ju försöka skämta om det men en dag kommer frågan i TV inför valet. Inte en gång utan gång på gång.

Är det då kanske leken Ryska posten som kommer bli hennes svar och modellen för vänsteralliansens samarbete?

För henne tycks ju klara besked bara vara en lek och inget väljarna har rätt att kräva.

PS! För några år sedan fanns ett program i TV med Lill-Babs som programledare. "Vem tar vem" hette det. Kanske en bra lek för Ohly, Sahlin, Eriksson och Wetterstrand?. Lill-Babs kanske ställer upp igen? DS!

AftonDagenSvdSvd2DN

2 kommentarer:

Pelle sa...

Nu är det väl visserligen så att de som spelat mest på väljarkårens okunskap är moderaterna...Var det inte de som hittade på fantasisiffror om arbetslösheten?
Och sedan, efter valet, helt plötsligt började använda riktig statistik. Ohederligt, lögnaktigt, men smart! De vann ju. Sen efterhand har folk börjat inse vad moderaternas politik egentligen handlat om, det syns tydligt i opinionsundersökningarna.

Men jag ger dig helt rätt i att socialdemokratorna är väldigt tysta. Deras uppsving i opnionen beror knappasat på att de visar vilken politik de vill föra, utan på att folk helt enkelt hatar borgerlig politik.

Gun Svensson sa...

Frestelsen att spekulera i väljarnas ointresse eller "okunnighet" är nog ungefär jämt fördelade mellan blocken. Men, det parti som inser och uttalar att demokrati är den upplysta majoritetens beslut, det partiet får min röst. Idag finns det tyvärr inget sådant, så jag väljer att vara vilde.