lördag, januari 19, 2008

Stolligheter

Morgonens tidningsläsning visar hur snett det kan gå ibland när människor inte tänker eller slutar tänka.

Män är djur, sa ROKS ordförande Ireen von Wachenfeldt. Givetvis stor skandal och hon fick avgå.

Nu uttalar hon sig igen och vill förtydliga sitt uttalande. Män är värre än djur, borde hon ha sagt enligt intervjun.

Och det var bättre?

Och i Stockholms läns landsting har man slösat bort en halv miljard kronor, enligt en artikel på debattsidan i Svenska Dagbladet. Tänk vad mycket vård man fått för dessa pengar.

Tidningen rapporterar också om att en vårdcentral vägrat att lista en patient. Vilket strider mot reglerna.

Enligt Vårdval Stockholm är det fritt val. Men jag vet att läkare och andra tycker detta är fel. Men lägg då ner verksamheten och ta inte emot samhällets pengar. Det är kundval/vårdval och inte läkarens val att fritt välja patienter.

Svd rapporterar också att kulturpersonligheter i Chile stöddemonstrerar för Tito Beltran. Dessa är givetvis väl insatts i händelsen och rättegången? Eller han kan bara inte ha gjort det?

Slutligen har, enligt DN och Sydsvenskan, datainformation försvunnit i Storbritannien. För vilken gång i ordningen på ett år?

Det visar klart på den sårbarhet som insamlande av information har. Och att vi skall vara försiktiga med vad vi registrerar.

Kungsbacka Posten rapporterar, finns inte på nätet, att Västtrafik vill registrera våra resvanor med kollektivtrafik. Och spara dessa med personnummer och allt. Så man ser hur varje person reser. Givetvis har Datainspektionen avslagit detta men Västtrafik har den dåliga smaken att överklaga.

Om inte ledningen för Västtrafik stoppar dessa stolligheter måste ägarna och de politiker som företräder dem göra det.

Uppdatering 13.58

Läste Göran Skytte i Svd. Utan att lägga synpunkter på hans artikel i övrigt blev jag intresserad om kurserna i strippstångsdans, sadomasochism och hur man skär sig i armarna på ett säkert sätt i Malmö, var en tidningsanka eller sanning.

Till min förvåning tycks det vara sant.
Jag har inget emot att människor vill lära sig strippa eller utforska sina BDSM fantasier. Men knappast på skattebetalarnas bekostnad.

Vad gäller att skära sig och en kurs i det är det verkligen dåligt omdöme. En person som tydligen är totalt okunnig vad detta innebär har hittat på det.


I Sydsvenskan
uttalar sig en Anders Carlsson som förklarar det något kontroversiella ämnesvalet för kursen med att det inte behöver vara konstigare att skära sig än att vara fakir.

– Det är ett intressant ämne att utforska under kontrollerade former.

Anders Carlsson är en värdig vinnare i tävlingen veckans stolle.

Inga kommentarer: