söndag, juli 13, 2008

Almedalen: Jippo eller bra sätt att bedriva politik?

Pratade med politiker från olika läger i Almedalen. En del gillade veckan skarpt andra såg det som ett jippo och en ledande politiker gick så långt att säga att det spär på politikerföraktet.

Har sett media som varit besvikna på framför allt alliansen att man inte gjort utspel.

Men är Almedalen rätt forum? Alla är i Almedalen. Från ärkebiskopen till två f.d. statsministrar (Carlsson och Ullsten). Från nuvarande statsminister till Karl Rove.

Jag har sett och läst bra utspel under veckan som helt drunknat bland alla seminarier, politikertal, presskonferenser och andra aktiviteter. Inte minst den alltid pågående FRA debatten.

Jag tror faktiskt ingen vågar riskera ett bra utspel att drunkna under veckan. Det som möjligen hade kunnat tränga igenom allt hade varit Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Mona Sahlin på samma scen berättandes att nu bildar vi vänsteralliansen. Vi vill bilda regering ihop och kommer att skriva ett gemensamt program inför 2010.

Men det hände inte och kommer förmodligen inte att hända trots deras opinionsstöd. Eller kanske därför.

Här kommer lite bilder från Folkpartiets dag för en vecka sedan.




Jan Björklund i talarstolen.








Folkpartiets 2:e vice ordförande Helene Odenljung (nedan) väntar på att dela ut blommor till Jan Björklund efter talet.




Riksdagsledamoten Gunnar Andrén tyckte (nedan) ensam var stark och höll vänstersidan av scenen själv. Men han var inte ensam i publiken.
Se nästa bild.




På bilden (nedan till höger) ser man längst upp till vänster som nummer fyra Nils Lundgren (f.d partiledare för Junilistan). I lila tröja står Niklas Svensson. Reportern som fick lösenordet till SAP-net och slutade på Expressen. Numera på TV4 efter att ha startat Politikerbloggen. Bakom honom Claes de Faire från Resumé














Jan Björklund utfrågades efter talet av Lars Adaktusson med hjälp av imitatören Göran Gabrielsson. De är dessa två vi ser på bilden med Jan Björklund.


Och sedan får själva dalen, Almedalen avsluta bilderna.

Inga kommentarer: