onsdag, juli 16, 2008

Bra att (fp) tycks förstå FRA-kritiken

Fyra riksdagsmän från folkpartiet skrev tillsammans med tre f.d. folkpartiledare i måndags en artikel där man krävde att FRA lagen revs upp och att man startade en ny diskussion. Moderaten Karl Sigfrid har utryckt att han idag inte skulle rösta för FRA lagen och Fredrik Federley och Annie Johansson från centerpartiet skulle väl inte heller kunna göra det med hedern i behåll.

Därmed är lagen som den ser ut idag dödförklarad. Stora förändringar måste göras i den proposition som kommer till hösten.

Folkpartiet svarar idag med att tillsätta en referensgrupp. I ett pressmeddelande skriver partisekreteraren Erik Ullenhag att:

” Vi (folkpartiet min anm.) är också öppna för att göra ytterligare förbättringar av FRA-lagstiftningen än dem som riksdagen redan fattat beslut om.”

Ganska tydligt besked om att nuvarande lag måste ändras, rivas upp eller vad man kallar det.

I gruppen ingår de båda FRA kritikerna Camilla Lindberg och Birgitta Ohlsson.

Det är bra att folkpartiets partiledning nu förstår kritiken och agerar. Men gör övriga regeringen det?

Kanske moderaterna efter att man tappat 3,2 % i dagens SKOP.

En mätning där förövrigt Sverigedemokraterna ökar. Intressant vore att se vad man tar rösterna ifrån. Traditionellt är det från soffan och från vänsterhåll.

AftonDNSvdDN2Svd2HDSydsvenskan

2 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

"En mätning där förövrigt Sverigedemokraterna ökar. Intressant vore att se vad man tar rösterna ifrån. Traditionellt är det från soffan och från vänsterhåll."

Tja, du kanske ser kd som "vänsterhåll", men det är sannerligen inte den allmänna uppfattningen. I valet 2006 tog sd procentuellt sett flest väljare från just kådisarna.

TOMMY RYDFELDT sa...

SD väljare

Jag kan upplysa dig om att du har fel.

I den valundersökning från valet 2006 som Göteborgs universitet gjort tar SD inga väljare från Kd.

Mest väljare tar man från (s).

Läs detta inlägg