torsdag, juli 24, 2008

Obama frälser världen?

Efter en framgångsrik rundresa i mellanöstern, där senatorn och presidentkandidaten Barack Obama togs emot mycket hjärtligt och med stor respekt, har han nu landat i Berlin.

Där skall han förutom att träffa förbundskanslern Angela Merkel och andra politiker hålla tal utomhus.

Det är inte svårgissat att den kommer mycket folk. Efter Berlin åker han till Frankrike och Storbritannien.

Efter snart 8 år med George W Bush finns det en förväntat och önskan från stor del av världen att vi efter den 20 januari skall möte en annan amerikansk administration och president. En som vill samarbeta med omvärlden, lyssnar och inte bara dikterar villkor. Tillbaka till Bill Clintons dagar som president.

Jag är övertygad om att Barack Obama kan bli en sådan president.

Media i USA:s bevakning av Barack Obamas resa har varit fantastisk.Obamalägret måste vara mycket nöjda. T.ex. så sänder NBC sitt nyhetsprogram ”Nightly news with Brian Williams” igår och idag från Berlin med stor intervju med barack Obama.

Opinionssiffrorna ser också bra ut för Obama. Enligt den senaste NBC/Wall street journal undersökningen leder han med 47 % mot 41 % för John McCain.

Läs mer om amerikanska valet på bloggen ”Amerikansk politik”. Mathias Sundin, oppositionsråd för folkpartiet, rapporterar där regelbundet om amerikanska valet. För närvarande på plats i USA som volontär i John McCains kampanj.

Aftonbladet
SvdDNHD

Inga kommentarer: