tisdag, juli 22, 2008

SSU, FRA och UEFA

SSU, sossarnas ungdomsförbund, vill starta friskola i Borås och Stockholm.

Förbundet är ju kända för att ha fifflat med medlemssiffror och därmed skaffat sig bidrag man inte hade rätt till.

SSU kanske tror att starta friskola skulle vara ny födkrok. Ha 35 elever men anmäla och få bidrag för 150 och därmed tjäna pengar?

Ett borgerligt nätverk mot FRA lanseras idagDN debatt.

Man skriver:

”I stället för otillräckliga kontrollorgan bör höstens tilläggsproposition innehålla ett förslag om att FRA-lagen omprövas redan innan den träder i kraft. Samtidigt kan en ny parlamentarisk kommitté tillsättas, med uppgiften att ta fram förslag till nya och rättssäkra spaningsmetoder som stärker Sveriges skydd mot yttre hot utan att innebära oacceptabla integritetskränkningar.”

Förespråkarna, med försvarsminister Sten Tolgfors i spetsen, hävdar hela tiden att de som är emot eller mycket tveksamma missförstått lagen. En lag som så många kloka hela tiden missförstår bör nog ses över. Och nätverkets förslag är ju ett bra sätt att få alla att förstå.

Skriv på uppropet mot lagen här.

UEFA fortsätter göra bort sig. Fotboll är inte viktigast utan att man skall, kunna dikterar vilka som får sälja vad vid arenor.

Så när MAX hamburgare inte vill ge sig så flyttar UEFA U 21 fotbollen från Borås.

PR mässigt totalfiasko för UEFA och fantastisk PR för MAX. Bara att gratulera dem att UEFA gett dem så mycket gratisreklam.

Tänk om ingen arena vill ersätta Borås eller att det finns fel företag även vid den arenan. Rätt kul tanke. Vad gör UEFA då?

Inga kommentarer: