måndag, juli 21, 2008

Vilken är den sämsta värvningen ett svensk lag gjort?

Rykten och bekräftelser idag kring Makelele, Drogba, Kaka och Peter Cech.

Men dessa är ju bra spelare alla vill ha.

Aftonbladet har några roliga artiklar om dåliga värvningar genom tiderna och aktuella rykten i det som nu pågår, fotbollens ”Silly Season”.

Ali Dia till Southampton brukar toppa de flesta listor utomlands och finns med i Aftonbladets artikel. Han påstod sig vara kusin med stjärnan George Weah men kunde knappt spela fotboll.

Många skrattade åt managern Graeme Souness i Southampton som skrev kontrakt. Han fick spela som inhoppare i en match men byttes ut efter en del pinsamheter.

Tomas Brolin (bilden) brukar vara med i liknande artiklar i England. Hans värvning till Leeds brukar tas upp som en av de värsta någon manager gjort.

Ganska orättvist om vi tittar på hela hans karriär. Visst var han urdålig i Leeds men vi svenskar kommer ju ihåg VM 1994. Då var han en av de bästa i turneringen.

En av IFK Göteborgs sämsta måste vara Martin Crossa. Som värvades till säsongen 2003 men nästan aldrig spelade.

Värvningen av honom och Mamadou "Big Mama" Diallo samma år är väl ett av skälen till att IFK Göteborg inte som vissa klubbar är ute och värvar utländska spelare som man tror att de köper på postorder. Någon lyckas men många misslyckas.

Vilken är den sämsta värvningen ett svensk lag gjort?

DNAfton12

Inga kommentarer: