fredag, mars 06, 2009

Feltänkt av alkoholutredningen

Alkoholutredningen har lagt fram förslag som både är bra och dåliga.

Det som tillhör de bättre är att man har annan syn på mat. Att vegetarisk restaurang eller sushi bar kan få tillstånd trots att maten inte är allsidig.

Jag noterar också att utredningen klart slår fast att det idag inte finns något krav på att restauranger skall sälja en viss del mat. Man skall bara kunna erbjuda allsidig mat fram till 23.00.

Något som Kungsbacka kommuns förvaltning för Individ & Familjeomsorg inte begripit utan man har anmärkt mot att vissa så kallade pubar säljer för lite mat. Nu kan förvaltningen läsa utredningen och få svart på vitt.

Det dummaste förslaget i utredningen är att krogar skall tvingas stänga 03.00.

För det första är det få som har öppet till 05.00 och det är koncentrerat till storstäderna.

För det andra finns det inga bevis för att stängning tidigt ger mindre bråk och fylla.

I Kungsbacka har krogarna fram till denna fredag stängt 02.00. Med mycket bråk och en del skadegörelse.

I Kungsbacka har vi en bra, öppen och positiv polis när det gäller att pröva nya saker och de har tillstyrkt att man skall få ha öppet till 03.00 på helger.

Skulle man stänga 03.00 i storstäderna så är det som att be om svartklubbar. Och på dessa kontrollerar varken kommunen eller polisen ålder, var spriten kommer ifrån, om någon jobbar svart, kassaregister eller om det finns andra droger.

Jag gissar att förslaget om stängning 03.00 inte kommer att finnas med när alliansen manglat det genom samordningen.För alliansen politik kan väl inte vara att göra vit verksamhet till svart?

Slutligen grattis till krogarna Ester och PeterNiclas i Kungsbacka som från och med idag får ha öppet till 03.00 på fredag och lördagar.

Heder åt moderater och folkpartister som röstade genom förslaget i nämnden med 5-4 mot (C), (S) och (KD).

Blir detta en valfråga lokal 2010 bland ungdomar? Kanske.

DN

Inga kommentarer: