tisdag, juni 04, 2013

Vem i Kungsbacka gillar förmynderi och planekonomi?

Jag gissar läsaren av denna blogg blir förvånad över svaret på rubrikens fråga, men så är här ser dagens mediabrus ut i Kungsbacka.

I dagens nummer av Kungsbacka Posten går tidningen igenom den brist på regler som finns i Kungsbacka när det gäller alkoholservering i lokaler ägda av kommunen.

Den moderata ordföranden i Fritid & Folkhälsa försöker förklara varför det inte går att ha ett så kallat kalas, där det serveras alkohol, för allmänheten på mark som den förvaltningen ansvarar för men på annan kommunal mark några hundra meter bort, som annan del av kommunen förvaltar. Eller varför man kan servera alkohol i foajén på den kommunala teatern men t.ex inte om någon hyr ishallen för dansgala.

De moderata väljarna blir nog lite förvirrande över de "principer" som han hävdar.

Dubbelmoral och förmynderi, säger politikern Stephan Philipsson. Denna gång är jag beredd att hålla med honom.


I Norra Halland så försvarar den moderata ordföranden i tekniska nämnden att det är Teknik som skall bestämma var man skall sälja varor i centrala Kungsbacka och även sortimentet.

Det är planekonomi enligt gammal god sovjetisk stil. Kommunen bestämmer vilka som får driva verksamhet och vad den skall innehålla.

Herr moderata ordföranden i tekniska nämnden vill inte ha glass i parken. Så då får det bli så. Medborgarna eller marknadsekonomi är väl inget som man skall ta hänsyn till.

Det ryktas om att han nu arbetar för att bara ha en restaurang i innerstaden. Vem det blir skall handlas upp av Teknik som också skall bestämma menyn och öppettider. Tror man på planekonomi så gör man.

PS! Jag tror nog den moderata ledningen i Kungsbacka kommun, som är förnuftiga människor, inte är så glada för dagens artiklar. Förmynderi och planekonomi är inga bra frågor att driva valrörelse på 2014. DS!


Inga kommentarer: