lördag, juni 08, 2013

Vinst en förutsättning för företagande

I dagens nummer av Kungsbacka Posten får jag nedan insändare publicerad.

Vinst en förutsättning för företagande

Vem startar ett företag som bara får gå med förlust och där det bara är tillåtet att ta risker men ej skörda framgångar?

Förmodligen ingen. Men det är så Vänsterpartiet, och numera också Miljöpartiet, ser på privata företag inom välfärdssektorn.

Beklagligt att Miljöpartiet under sin senaste kongress vandrade så långt ut på vänsterkanten.

Den normala privata vårdföretagaren är en tandläkare, vårdcentral, sjukgymnast eller hemtjänstföretag där ägarna arbetar aktivt i företaget. Ingen riskkapitalist.

Om det bara är tillåtet att göra förlust och ta risker kommer de flesta av dessa att försvinna. Men det kanske är meningen?

Men tycker verkligen väljaren som är nöjd, och nyttjar dessa företag, att det är så vi skall ha det?

Och vem får göra vinst?

Bättre skrapa än skapa något?
Närsjukvården i Region Halland öppnar under 2014 vårdcentral och folktandvård i Kolla Parkstad. Från hyresvärden Eksta, som lämnar utdelning till ägaren kommunen, till den som inreder våra lokaler, är det många inblandade. Alla är företag som gör vinst.

Närsjukvården gör vinst som återinvesteras men till alla våra leverantörer betalar vi skattepengar till företag som enligt vänsterpartierna (V)+(MP) även i fortsättningen skall få göra vinst?

Var är logiken? Nej, precis, det finns ingen.

Säg istället som det är. (V) och (MP)och vill bara ha offentlig sektor med monopol och därmed skrota valfriheten. Ni anser politiker skall välja, inte patienten.

Tommy Rydfeldt (FP)
Ordförande Närsjukvården
Region HallandInga kommentarer: